Bankaların faiz oranları değişti: 300.000 TL’nin faiz getirisi…

Bankalar tarafından mevduat faiz oranları güncellenmeye devam ediyor. Borsa’daki düşüş yatırımcıların mevduat hesaplarına yönelmesini sağlıyor. Peki, en yüksek faiz oranı sunan bankalar hangileri? Faiz oranları artacak mı? İşte detaylar…

Bankaların faiz oranları değişti: 300.000 TL’nin faiz getirisi…

Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kazanmasını sağlamak amacıyla önemli adımlar atılıyor. FED’in faiz indirimi yapmasına rağmen; Merkez Bankası politika faizini 50’ye sabitleme kararı aldı. Merkez Bankası’nın hamlesi sonucu kamu ve özel bankaları mevduat faiz oranlarını güncelledi. Vatandaşların vadeli mevduat hesabı gelirleri artmaya başladı. Alternatif Bank, Fibabank, Odeabank ve TEB tarafından ‘’hoş geldin faizi’’ kampanyaları hayata geçirildi. Bankalar, müşterilerine yüzde 54 seviyesinde faiz imkanı sunmaya devam ediyor. İstanbul Borsası’ndaki düşüşte yatırımcıların mevduat hesaplarına yönelmesinde etkili oldu. Ekonomi uzmanları kısa vade de faiz oranlarının düşmesini beklemediklerini açıkladı.

En Yüksek Faiz Oranları

Ekim ayı içerisinde vadeli mevduat hesaplarına olan ilgi arttı. Yüksek faiz oranları ile parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar en cazip teklifleri sunan bankaları araştırmaya başladı. Alternatif Bank başta olmak üzere çok sayıda banka yüzde 54 oranında faiz teklifi sunuyor. Diğer yatırım araçlarına göre en yüksek getiri mevduat faiz hesapları tarafından sağlanıyor. Alternatif Bank tarafından müşterilerine VOV Hesap ve Standart Vadeli Hesap olmak üzere iki seçenek sunuluyor. VOV Hesap açtıran müşteriler 100 gün boyunca yüzde 54 faiz getirisi elde ediyor. Fibabank Kiraz Hesabı ve TEB Marifetli Hesabında ise yüzde 52 faiz oranı veriliyor. Garanti BBVA ise e-vadeli hesabıyla yüzde 47 faiz teklifi sunuyor.

300 Bin TL’nin Faiz Getirisi

Kamu ve özel bankalarının vadeli mevduat hesaplarına yatırılan para vade süresince değer kazanıyor. Örneğin 300 bin TL’si bulunan bir müşteri Alternatif Bank’tan yüzde 54 faiz geliri elde edebiliyor. 32 günlük vade sonucunda vadeli mevduat hesabında 313.101,64 TL net kazanç sağlıyor. Fibabank Kiraz hesabı ise yüzde 52 oranında faiz teklifinde bulunuyor. 300 bin TL’nin 32 günlük vade getirisi 312.616,39 TL olarak hesaplanıyor.