Emekli, memur ve asgari ücretliye şaka gibi zam! Tek tek hesaplandı

Tek tek hesaplandı. Emekli, memur ve asgari ücretliye şaka gibi zam! SGK uzmanı Özgür Erdursun duyurdu.

Emekli, memur ve asgari ücretliye şaka gibi zam! Tek tek hesaplandı

"Memurlar için %110 bir artış görülüyor, enflasyon farkı geldiğinde %144 civarında bir zam gündeme gelebilir." Özgür Erdursun , memur emeklileri için %110'luk bir artış bekliyor. Enflasyon farkları hesaba katıldığında bu oran %144'e kadar yükselebilir. SSK ve Bağkur emeklileri için ise ortalama enflasyon dikkate alındığında %155'lik bir artış söz konusu. En düşük emekli maaşında da %21'lik bir zam yapılabileceği öngörülüyor.

Asgari Ücret Artış Senaryoları

"Genel beklenti asgari ücrete %1202 zam yapılacağı yönünde."

Asgari ücrete yapılacak zam konusunda genel beklentiler %120'lik bir artış yönünde. Eğer bu oran gerçekleşirse, asgari ücret 2,402 lira olabilecek. %25 ve %30'luk zam senaryolarında ise 2,222 lira ve 2,212 lira gibi rakamlarla karşılaşılabilir. "Hayat pahalılığı bir sebep, vergideki sıkıntılar, maaşlar 23 ay sonra kesilmeye başlıyor."

Türkiye'de işçiler, hayat pahalılığı, vergi sıkıntıları ve kesilen maaşlar nedeniyle eylemler düzenliyor.
Bu eylemlerin odağında, çalışanların ekonomik koşullarının zorlaşması ve sıkıntıların artırılması var.
Türk İş Başkanı Ergun Atalay, kamu sektöründe işçilerin grev yaptığını ve buna karşı olumlu bir yanıt alamadıklarını aktarıyor.

Emekli, memur ve asgari ücretliye şaka gibi zam! Tek tek hesaplandı

Kamu Harcamaları

"Sayıştay, tasarruf tedbirlerine rağmen kamu harcamalarının arttığını belirtiyor." Sayıştay, kamu harcamalarının tasarruf tedbirlerine rağmen yükseldiğini ve bunun genelgeye aykırı olduğunu vurguluyor. Kamu kuruluşlarının, resmi yayınları basamasına karşın harcamalarının arttığı belirtiliyor.
Ayrıca, belediyelerin birden fazla ücret almasının yasalara aykırı olduğuna da dikkat çekiliyor.