Emeklilere 29 Ekim’de ikramiye var mı? Hükümetten yeni açıklama

Hükümetten yeni açıklama geldi. Emeklilere 29 Ekim’de ikramiye var mı? Bu sorunun yanıtını milyonlar bekliyor. Bilindiği gibi geçen sene 5.000 TL verilmişti.

Emeklilere 29 Ekim’de ikramiye var mı? Hükümetten yeni açıklama

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 5.000 TL ikramiye ödemesiyle ilgili son gelişmeler netleşti. Geçtiğimiz yıl emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla verilen bu ödeme büyük ilgi gördü ve emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak emekliler bu yıl benzer bir ikramiye ödemesi yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Hükümetin açıklamaları bu beklentiyi boşa çıkardı ve bu yıl böyle bir ödeme yapılmayacağı netleşti.

Geçtiğimiz Yıl Verilen 5.000 TL İkramiye Ne Anlama Geliyordu?

Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama jesti olarak da büyük anlam taşıyordu. Ancak hükümet yetkilileri tarafından bu yıl böyle bir ödeme beklenmemesi gerektiği açıkça belirtildi.

Hükümet Yetkilileri Net Açıklama Yaptı

Geçtiğimiz yıl yapılan ödemenin tek seferlik bir ödeme olması planlanmıştı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel bir uygulamaydı. Bu yıl benzer bir ödeme yapılmayacağı duyuruldu. Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda emeklilere ek ödeme yapılmayacağı teyit edildi. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamalar bu konudaki belirsizliği ortadan kaldırdı. Bakan Şimşek, geçen yıl yapılan 5 bin TL'lik ödemenin özel bir duruma dayandığını ve bu yıl için böyle bir plan olmadığını belirtti.

Emeklilerin Beklentileri Yüksek Enflasyon ve Yüksek Hayat Maliyeti Karşısında Hayal Kırıklığına Uğradı
Son dönemde artan enflasyon ve yüksek hayat maliyeti emeklilerin maddi sıkıntılar yaşamasına neden oldu. .

Mehmet Şimşek, bu ödemenin tekrarlanmasının planlanmadığını vurgulayarak emeklilere ek ödeme yapılmayacağını duyurdu. Emeklilere yönelik yapılacak düzenlemenin yeni yıldan itibaren maaşlara yapılacak artışlarla sınırlı olacağı belirtildi.