Emekliye 29 Ekim'de 5 bin TL bayram ikramiyesi var mı?

Ekim ayının sonlarına yaklaşırken emeklilere 5000 TL'lik 29 Ekim ikramiyesi verilip verilmeyeceği sorusu gündemi meşgul ediyor.

Emekliye 29 Ekim'de 5 bin TL bayram ikramiyesi var mı?

Geçen yıl Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü nedeniyle emeklilere verilen özel ikramiyenin bu yıl tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merakla bekleniyor.

Emeklilerin İkramiye Beklentisi

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere özel olarak verilen 5000 TL'lik ikramiye, bu yıl da benzer bir uygulamanın olup olmayacağı konusunda beklentileri artırdı. Emekliler, yaklaşan 29 Ekim öncesinde yeni bir bayram ikramiyesi ümidiyle hükümete odaklanmış durumda.

Şu ana kadar hükümet cephesinden emeklilere 29 Ekim ikramiyesi verilmesi yönünde herhangi bir açıklama ya da çalışma yapılmadı. Buna rağmen, konu hakkında dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve emeklilerin umutları yeniden canlandı.

TÜED'den İkramiye Talebi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, geçen yıl verilen 5 bin TL'lik ikramiyenin bu yıl da devam ettirilmesi yönünde çağrıda bulundu. Tokgöz, yaptığı yazılı açıklamada, bu ikramiyenin her yıl verilmesi gerektiğini ifade etti.

Tokgöz, böyle bir uygulamanın emeklileri sevindireceğini ve Cumhuriyet Bayramı'nın daha coşkulu kutlanmasına vesile olacağını belirtti.