İslam Memiş alarm butonuna bastı! 2 ay sonraya hazırlanın

Finans analisti ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalı üzerinden yeni hafta piyasa analizini yayınladı.

İslam Memiş alarm butonuna bastı! 2 ay sonraya hazırlanın

Memiş, Aralık ayında beklediği "kusursuz fırtına"ya dair önemli ipuçları verirken, yatırımcılara altın, gümüş ve döviz kurları hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Aralık Ayına Hazırlık: Kusursuz Fırtınanın Ayak Sesleri

İslam Memiş, "Ben sizi Aralık ayına hazırladığımı tekrar anımsatmak isterim. Aralık ayında beklediğim o kusursuz fırtınanın bir noktada ayak sesleri gelmeye başladı," diyerek yatırımcıları uyardı. Özellikle altın ve gümüş piyasasındaki dalgalanmaların yatırımcılar için alım fırsatı olduğunu vurguladı.

İslam Memiş alarm butonuna bastı! 2 ay sonraya hazırlanın

Altın ve Gümüşte Alım Fırsatları

Memiş, altın ve gümüşte yaşanan düşüşlerin birer alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Varlıklarınıza sahip çıkın ve özellikle altın ve gümüş tarafında her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmenizi tekrar anımsatmak isterim. Gram altın 3.015 lira seviyesine kadar geriledi. Önceki videolarımda da belirttiğim gibi kademeli alım yaparak bu süreci değerlendirin," dedi. Altının ons fiyatında düşüş beklentisinin devam ettiğini belirten Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi

Borsa İstanbul 100 endeksi, 9.028 puanda %1,14 oranında bir düşüş yaşadı. Memiş, endeksin 9.176 puan seviyesine kadar yükseldiğini ancak 9.000 puanın üzerinde tutunup tutunamayacağını yakından takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Dolar ve Euro Kurları

Memiş, dolar ve euro kurlarında da dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı:

Dolar: Dolar kuru 34 lira 20 kuruş seviyesinde. Ancak serbest piyasada resmi kurun altında bir dolar/TL kuru olduğunu belirten Memiş, "Bu da demek oluyor ki resmi kurda da bir düşüş göreceğiz," dedi.

Euro: Euro/TL kuru ise 37 lira 56 kuruş seviyesinde. Serbest piyasada ise daha düşük seviyelerde bir euro kuru mevcut. Memiş, euro tarafında değer kayıplarının devam ettiğini ve serbest piyasada daha ucuz euro bulmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Altın ve Gümüş Piyasası: Yatırımcılar İçin Yol Haritası

Ons Altın: Ons altın 2.628 dolar seviyesinde işlem görüyor. Memiş, takip ettikleri bant aralığının 2.580-2.680 dolar olduğunu ve kademeli alım stratejisiyle bu seviyeleri değerlendirmeye devam ettiklerini belirtti. "2.580 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz," dedi.

Gram Altın: Gram altın serbest piyasada 3.015 liraya kadar geriledi. Memiş, bu seviyelerde kademeli alım yapmanın uygun olacağını ifade ederek, "2.980 lira destek seviyesi ile alakalı beklentimiz ons kaynaklı devam etmekte, ancak riskleri minimize etmek adına %50 alım yaparak süreci değerlendirin," diye ekledi.

Gümüş: Gümüşün ons fiyatı 30,90 dolar seviyesinde ve %1,54 oranında artış yaşadı. Memiş, gümüşte yaşanan sert gerilemelerin ardından alım yapan yatırımcıların doğru bir karar verdiğini ifade etti. Gümüşün gram fiyatı ise 33 lira 87 kuruş seviyesine kadar geriledi.

Yatırımcılara Öneriler

İslam Memiş, altın ve gümüş piyasalarında yaşanan düşüşlerin yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Kademeli alım stratejisiyle risklerin minimize edilebileceğini vurgulayan Memiş, yatırımcıların piyasaları dikkatle takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, dolar ve euro kurlarındaki dalgalanmaların da yakından izlenmesi gerektiğini hatırlattı.

KAYNAK: Haber Merkezi

NOT: Haberimizde yatırım tavsiyesi yoktur