Kadınlara, Engellilere, Çocuklara ve Yaşlılara Büyük Destek! Yeni Uygulama ile Herkese Müjde!

Yeni Uygulama ile Herkese Müjde! Kadınlara, Engellilere, Çocuklara ve Yaşlılara Büyük Destek

Kadınlara, Engellilere, Çocuklara ve Yaşlılara Büyük Destek! Yeni Uygulama ile Herkese Müjde!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zor durumda olan kişilere yardım etmek için ekim ayında da destek vermeye devam ediyor. Bu yardımlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve ihtiyaç sahibi aileler için yapılacak. Bakanlık, belirli bir plana göre ödemeler yaparak herkese destek olmayı hedefliyor.

Ekim Ayı Destekleri

Ekim ayında, 13 Ekim'e kadar ailelere, yaşlılara ve engellilere yardım parası verildi. Önümüzdeki hafta ise evde bakım parası ve diğer sosyal yardımların yapılması bekleniyor. Belediyeler de ihtiyaç sahibi insanlara yeni destekler vermeye devam ediyor.

Kadınlara, Engellilere, Çocuklara ve Yaşlılara Büyük Destek!

Yakın Kart: Yeni Yardım Kartı

Ekim ayının başından beri sosyal yardımlarla ilgili bilgiler, bakanlık ve belediyeler tarafından internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise Yakın Kart adında yeni bir yardım kartı duyurdu. Bu kartla çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar ve yeni evlenenler destek alabilecek.

Yakın Kart ile Verilecek Destekler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Yakın Kart hakkında bilgi verdi. Başkan Akın, "Yakın Kart, bugünden itibaren başvuruları alacak ve ihtiyaç sahiplerine maddi yardım yapmaya başlayacak. Dul ve yetim kadınlara yılda 20 bin TL, askere gidecek gençlere 5 bin TL, ihtiyaç sahibi emeklilere ise yılda 20 bin TL destek sağlanacak" dedi.

Kadınlara, Engellilere, Çocuklara ve Yaşlılara Büyük Destek!

Belediyeler Yardımlara Devam Ediyor

Ekim ayının sonuna kadar belediyeler, kadınlara, yaşlılara, emeklilere ve çalışanlara destek olmak için farklı projeler yapmaya devam edecek. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, belediyelerin internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilir. Bu desteklerle toplumun her kesimi daha rahat bir yaşam sürebilecek.