Kredi kartlarından 750 lira pay kesintisi yapılmayacak!

Ak Parti kaynakları tarafından 100 bin TL’nin üzerinde limite sahip kredi kartlarından 750 lira pay alınmasıyla ilgili maddenin yeniden gözden geçirileceği açıklandı. İşte detaylar...

Kredi kartlarından 750 lira pay kesintisi yapılmayacak!

TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi içerisindeki maddenin kaldırılması için harekete geçildi.

Erteleme Kararı Alındı

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından savunma sanayii fonu için kredi kartlarından 750 lira kesinti yapılmasıyla ilgili kararın ertelendiği açıklanmıştı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi milletvekillerinin imzası ile onaylanmıştı. Kamuoyunun sert tepki gösterdiği teklifle ilgili Ak Parti geri adım attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Kanun teklifinin 2025 yılına ertelenmesine karar verilmişti.

Vatandaşın Tepkisi Karşılıksız Kalmadı

Ak Parti milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı’na sunumu gerçekleştirilen Savunma Sanayi ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin geri çekilmesine karar verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerin ertelendiği açıklandı. Ak Parti’ye yakın kaynaklar ve milletvekilleri tarafından kredi kartlarından pay kesintisi alınmasıyla ilgili maddenin geri çekileceği açıklandı. Vatandaşın tepkisine sessiz kalmayan milletvekilleri geri adım attı.