Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra dolar/TL’de son durum…

Merkez Bankası tarafından politika faizinin yüzde 50 seviyesinde tutulmasına karar verildi. Piyasa beklentilerine paralel şekilde alınan karar döviz kurunu etkiledi. Peki, bugün Dolar ve Euro kaç TL oldu? İşte döviz kurundaki son durumla ilgili detaylar…

Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra dolar/TL’de son durum…

Merkez Bankası’nın politika faizi kararı piyasaları hareketlendirdi. Merkez Bankası üst üste yedinci ayda da değişim yapmadı. Politika faizinin yüzde 50 seviyesinde tutulmasına karar verildi. Eylül ayı enflasyon eğilimin ise yükseldiği görüldü. Hizmet enflasyonunda düşüş yaşandığı açıklanırken; enflasyona karşı mücadelenin devam edeceği belirtildi.

Mart Ayından İtibaren Düşmedi

Merkez Bankası tarafından 2023 yılının Haziran ayında 2024 Mart ayına kadar politika faizi 41.5 puan artırıldı. Mart ayına itibarense politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmaya devam ediyor. Piyasa beklentilerine paralel şekilde ilerleyen süreçte Türk Lirasının değerini artırmaya yönelik hamleler yapılıyor. Merkez Bankası’nın son açıklamasında enflasyon eğilimini düşürmek için sıkı duruşun devam edeceği belirtildi. Dezenflasyon sürecini güçlendirmek için çalıştıkları açıklandı. Politika faizinin sabit tutulması kararının yanı sıra enflasyonun yukarı yönlü hareket riskine karşı da ihtiyatlı davranıldığı belirtildi.

Döviz Kuru Yatay Seyretti

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı piyasaları etkiledi. Döviz kuru yatay seyre geçti. Dolar 34.17 seviyesinde işlem görürken, Euro ise 37.21 seviyesine ulaştı. ABD’de 5 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimlerde Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazanma ihtimali üzerinden dolar değer kazanmaya başladı. Trump’ın enflasyonu yükseltecek hamleler yapacağı düşünülüyor. Bu durum doları olumlu yönde etkilerken tahvil fiyatlarına da olumsuz yansıyor. Avrupa Merkez Bankası'nın ise faizleri indirmesi bekleniyor.