Paraya para demeyen meslekler belli oldu! İşte en çok para kazandıran sektörler…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Türkiye’de en çok para kazandıran sektörler açıklandı. Son verilere göre çalışanlarının en yüksek maaş aldığı sektör hava yolu taşımacılığı oldu. İşte detaylar…

Paraya para demeyen meslekler belli oldu! İşte en çok para kazandıran sektörler…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmada Türkiye’de en çok kazanç getiren sektörler belirlendi. Temmuz 2024 verilerine göre ülkemizde çalışanlarının en yüksek maaş aldığı sektörler listesinin ilk sırasında hava yolu taşımacılığı yer aldı. Hava yolu taşımacılığı sektöründe çalışanların aylık 3 bin 378 dolar kazandığı belirlendi.

En Yüksek Gelir Getiren Meslekler

TÜİK verilerine göre ülkemizde çalışan 16 milyon 790 bin çalışanın aylık brüt ücretinin dolar bazındaki karşılığı belirlendi. Buna göre Türkiye’deki çalışanların ortalama brüt ücreti 1.102 dolar oldu. 16 milyon 790 bin çalışanın ortalama ücretinin TL karşılığındaki değeriyse 36 bin 188 TL olarak hesaplandı. En çok kazanç getiren sektörler listesinin ilk sırasına hava yolu taşımacılığı yerleşti. Hava yolu taşımacılığının hemen ardından ise ham petrol ve doğalgaz çıkarımı sektörü geldi. Ham petrol ve doğalgaz çıkarımı sektöründe çalışanların ortalama 3 bin 146 dolar kazandığı açıklandı. Listenin üçüncü sırasında 2 bin 888 dolar aylık maaşla Kömür ve petrol imalatı yer aldı.

Finans Hizmetlerinde Maaşlar Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmaya göre en çok kazanç getiren sektörler listesinin dördüncü sırasında Finansal hizmet faaliyetleri yer aldı. Finans sektöründe çalışanların geçtiğimiz dönemlere göre maaşlarının arttığı görüldü. Finansal hizmet faaliyetlerinde bulunan kişilerin ortalama 2 bin 496 dolar maaş aldığı hesaplandı. En çok kazandıran sektörler listesinin ilk beşinde bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri de yer aldı. Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde çalışanların 2 bin 437 dolar gelir elde ettiği belirlendi.

Geliri Düşen Sektörler

TÜİK’in açıklamasında sadece en çok kazanç getiren sektörler paylaşılmadı. Aynı zamanda geliri düşen sektörler de belirlendi. Eğitim sektörünün geliri 1.010 dolara kadar düştü. İnşaat sektörünün de ortalamanın altında kaldığı görüldü. İnşaat sektöründe çalışanların ortalama 766 dolar kazandığı belirlendi. Perakende sektöründe ise ortalama ücretlerin 859 dolar olduğu kayda geçirildi.