PTT’den para yardımı açıklandı! Yüzde 10,75 zamlı hesaplara yatacak

Yüzde 10,75 zamlı hesaplara yatacak. PTT’den para yardımı açıklandı. Vatandaşlar parasını almak için PTT şubelerine gidebilirler.

PTT’den para yardımı açıklandı! Yüzde 10,75 zamlı hesaplara yatacak

Geçtiğimiz Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarına göre yaşlı aylığına yapılan zam sonrası, hak sahiplerine 4 bin 181 TL olarak ödeme yapılmaya başlandı. Bakanlıktan gelen bilgilere göre, Ocak 2025'te açıklanacak olan ikinci 6 aylık enflasyon oranıyla birlikte yaşlı aylığına yeniden zam yapılması bekleniyor.

Bu çerçevede, birçok ekonomist ikinci yarıyıl enflasyon oranını hesaplamaya çalışırken, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne (PKA) göre bu oran %43,14 olarak tahmin ediliyor. Eğer bu öngörüler gerçekleşirse, memur maaş zam oranı %10,75 olacak ve bakanlığın sağladığı sosyal yardımlara da aynı oranda zam yapılacak.

PTT’den para yardımı açıklandı! Yüzde 10,75 zamlı hesaplara yatacak - Resim : 1

Hesaplamaların doğru çıkması halinde, şu an 4 bin 181 TL olarak ödenen yaşlı aylığı %10,75 zam ile 4 bin 631 TL'ye yükselecek. Böylece, zamlı ödemeler hak sahibi yaşlı vatandaşların banka hesaplarına aktarılacak veya en yakın PTT şubesinden alınabilecek.

Yaşlı Aylığı Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

65 yaşını doldurmuş olmak,

Nafaka bağlanmamış veya nafaka alma ihtimali olmaması,

Kamu veya özel kurumlarda sürekli bakım altında olmamak,

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında harçlık almıyor olmak,

Yurtiçi veya yurtdışı fark etmeksizin sosyal güvenlik kurumlarından herhangi bir gelir ya da aylık almıyor olmak,

İsteğe bağlı prim ödememek,

Uzun vadeli sigorta kapsamında çalışmamak,

Kişi başına düşen aylık gelirin, asgari ücretin net tutarının üçte birinden az olması.

Yaşlı aylığı almak isteyen vatandaşların bu şartları karşılaması gerekiyor. Yardımlar, ihtiyaç sahibi yaşlı bireylerin maddi olarak biraz daha rahatlamasına ve yaşam kalitelerinin artmasına katkı sağlamak amacıyla devam ediyor.