Uzmanlar en düşük Emekli maaşını hesapladı! Emekliye 18 Bin TL'nin Aşağısı Kurtarmaz!

Emekli maaşlarını güncel enflasyona göre hesaplayan uzmanlar, en düşük maaşın 18 bin TL olması gerektiği konusunda uzlaştı.

Uzmanlar en düşük Emekli maaşını hesapladı! Emekliye 18 Bin TL'nin Aşağısı Kurtarmaz!

Artan pahalılık nedeniyle emekliler geçinme konusunda geçen yıla göre daha fazla zorluk çekiyor. Hal böyle olunca en düşük maaşın 12.500 TL'den 6500 TL zam ile 18.000 TL'ye çıkması talep edildi.

"Bir Kuruşu Bile Tasarruf Ediyorlar"

Uzmanlar en düşük Emekli maaşını hesapladı! Emekliye 18 Bin TL'nin Aşağısı Kurtarmaz! - Resim : 1

Uzmanlar, emeklilerin bir kuruşu bile düşündüğünü söylüyor. Yapılan tasarruflar ay sonu para arttırmak bir kenara geçinmeyi ne yazık ki sağlamıyor. Bu nedenle ekmeğinden suyuna kadar her türlü elzem gıda alışverişinin emekli için işkence olduğu belirtildi. Daha refah bir şekilde yaşamaları adına beklentilerin üzerinde bir zam şart.

Sosyal medyada bazı ekonomistler: Emeklinin barınma sorunu bir kenara, gıda ve sosyal ihtiyaçlarının acilen karşılanması lazım. Ocak ayına kadar 12.500 TL maaş alacakları yetmiyormuş gibi bir de düşük maaş zammıyla yeni yılın enflasyonuna merhaba diyemezler. Emeklinin bunu karşılayacak gücü artık kalmadı." "Emeklinin tek kurtuluş reçetesi yüksek zam, başka yolu yok" şeklinde yorumlarda bulunuyor.

6500 TL Zam İlaç Gibi Gelecek

Uzmanlar en düşük Emekli maaşını hesapladı! Emekliye 18 Bin TL'nin Aşağısı Kurtarmaz! - Resim : 2

2025 Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak zam eğer 6500 TL'yi bulur ise, emekli için harcamalar daha basit olacak. Tabiri caizse emekli rahat bir nefes alacak. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bir çalışma yapması bekleniyor.

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon Eylül ayı da dahil olmak üzere itibarıyla %63,47 olarak belirlendi. Son 3 ayın enflasyonu maaşın belirlenmesinde kritik olacak.