Ziraat Bankası’ndan kaçırılmayacak fırsat: Konut kredisi faizi düştü!

Kiraların hızlı bir şekilde yükseldiği son dönemde vatandaşlar konut sahibi olmanın yollarını aramaya başladı. Ziraat Bankası tarafından konut kredisi faiz oranı düşürüldü. 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama tablosu yayınlandı. İşte detaylar…

Ziraat Bankası’ndan kaçırılmayacak fırsat: Konut kredisi faizi düştü!

Türkiye’nin ekonomik şartları nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar yeni yatırım yolları aramaya başladı. Yüksek enflasyon oranları nedeniyle kira zamları vatandaşın belini büktü. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar banka kredilerini araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni ekonomi politikası çerçevesinde konut kredilerinin faiz oranlarında düşüş yaşandı. Ziraat Bankası tarafından uzun vade ve düşük faiz oranlarıyla konut kredisi verilmeye başlandı.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşanmaya başladı. Ziraat Bankası tarafından yeni konut kredisi kampanyası açıklandı. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için ‘’konut kredisi hesaplama araçları’’ yayınlandı. Konut kredisi hesaplama araçları sayesinde kredi miktarına göre vade sayısı, aylık taksit tutarı ve toplam geri ödenecek tutar net bir şekilde öğrenilebiliyor. Bu sayede konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar net maliyeti hesaplama fırsatı yakalıyor.

Konut Kredisi Hesaplama Araçları

Ziraat Bankası’nın yeni konut kredisi kampanyasında vade sayısı 120 ayla sınırlandırıldı. Ziraat Bankası tarafından Konut Kredisi Hesaplama Tablosu’nda faiz oranı yüzde 2.79 olarak açıklandı. 2 milyon 200 bin TL konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar için aylık 63 bin 725 TL taksit tutarı ödemek zorunda bulunuyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisinin yıllık maliyet oranı ise yüzde 39,5642 olarak hesaplanıyor. Kredi miktarına göre toplam maliyet oranı düşüyor.

Ziraat Bankası'ndan Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat Bankası’nın düşük faizli konut kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşların banka şubelerinden veya mobil uygulama üzerinden başvuruları alınıyor. Konut kredisi başvurularında T.C. Kimlik Belgesi, gelir belgesi ve satın alınacak konutla ilgili belgeler talep ediliyor. Başvuru sürecinde beyan edilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekiyor. Konut kredisi başvurusunun onaylanması halinde banka tarafından ekspertiz raporu hazırlanıyor ve konutun piyasa değeri belirleniyor. Konut kredisi onayından sonra kredi kullanan kişi ile banka arasında sözleşme imzalanarak, satın alınan evin üzerine ipotek konuluyor.