Ekonomide köşe kapmaca başladı!

SPK'daki değişimin ardından hareketlilik... 15 yeni bürokrat atandı

Ekonomide köşe kapmaca başladı!

SPK başkan ve üyelerinin değişmesinin ardından ekonomi bürokrasisinde büyük bir hareketlilik başladı.

Bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Devlet Arık, Personel Dairesi Başkanlığına Başmüfettiş Göksel Gündaş, Elazığ İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne Murat Karagüzel atandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevini yürütmek üzere görevlendirilen, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar'ın, bu görevinden alınması kararlaştırıldı.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık Genel Müdürlüğüne, Büyükelçi Ahmet Vakur Gökdenizler atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mehmet Öztürk getirildi.

Maliye Bakanlığı Müşavirliğine Gelir İdaresi Daire Başkanı Yusuf Çilkoparan, Hatay Vergi Dairesi Başkanlığına, Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü Kazım Karaca, Gelir İdaresi Daire Başkanlığına, Vergi Başmüfettişi Süleyman Hayri Balcı, Gelir İdaresi Daire Başkanlığına, Gelir İdaresi Grup Başkanı İsmail Tekkoyun, Gelir İdaresi Daire Başkanlığına, Gelir İdaresi Grup Başkanı Kadir Cabur ve Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığına, Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam atandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına, Aydın 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz ve Bursa 2. Bölge Müdürlüğüne Bakanlık Müşaviri Yahya Güngör getirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Şükrü Kutlu yeniden atandı.