Elektrik faturalarını atanlara kötü sürpriz

Ödediğiniz elektrik faturalarını saklamadığınız takdirde ilerde borç yükü karşınıza çıkabilir.

Elektrik faturalarını atanlara kötü sürpriz

Zonguldak Çaycuma’da tavuk çiftliği işleten S.Y. 2006 yılında hem evinin hem de iş yerinin elektrik borcunu ödedi ve şikayeti bundan sonra başladı. “Ödediğiniz elektrik faturalarının dekontunu sakın atmayın” diyen şikayetçi yaşadığı mağduriyeti sikayetvar.com’a şöyle anlattı:

“Ödemiş olduğum faturadan dolayı icralık oldum. 30.06.2006 tarihli elektrik faturamı Saltukova veznesine 18. 07. 2006 tarihinde 470 YTL 12 YKR olarak ödemiş olduğum halde 18. 01. 2013 tarihinde 1. 257, 21 TRY olarak ödenmesi, ödenmediği taktirde haczi yapılacağı tarafıma bildirildi. Konuyu araştırdığımda ilginç olaylarla karşılaştım. 2006 yılında hem evimin hem de iş yerimin elektrik borcunu ödedim.

Dekontlarımı aldım. O dönemde bazı iddialar ortaya atıldı. Anlatılanlara göre geçici hizmet için gelen veznedar dolandırıcılık yapmış ve ödemeleri almış gibi gösterip birçok kişinin ödemesini kendi cebine atmış. Hatta kişi bu nedenle çığa alınmış.

Tekrar birçok kişiye elektrik borçlarını ödedikleri halde borç geldi. Ev faturamla ilgili hiçbir sorun yokken daha fazla ödediğim iş yeri faturam ödenmemiş olarak gösterildi. Dilekçe yazdım ilgili yerlere ödediğim faturanın fotokopisini gönderdim.”

İCRA KAĞIDI GELDİ

Yapılan yanlışlığın düzeltildiğini düşünen S.Y. yaklaşık 10 gün önce gelen icra kağıdı ile şok oldu. Şikayetçi, “2006 yılında ödediğim faturayı hala saklıyorum. Şimdi yine elimdeki belgeleri elektrik dağıtım şirketine gönderdim. Borç hala görünür durumda. Konu hakkında yargıya başvuracağım” diyerek tepkisini dile getirdi.