Emekli çifte zam alacak

Yaklaşık 2 milyon emekli, Ocak'ta intibak artışının yanı sıra genel zam da alacak... Emekliye enflasyon farkı ödenecek

Emekli çifte zam alacak

Emeklilerin gündemi 'zam' oldu. İntibak kapsamındaki 1.9 milyonu aşkın SSK emeklisi ile 12 bin Bağ-Kur emeklisine Ocak'ta çifte zam var. Bu emekliler, intibak artışına ek olarak Ocak'ta tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak genel zamdan da yararlanacak.

Bu genel zammı da, 2012'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon oranı belirleyecek. Maaşlarına yansıtılacak intibak zammını TAKVİM'in yayınladığı tablolar sayesinde bugünden öğrenen emekliler, genel zammın miktarını ise 3 Ocak'ta enflasyon verilerinin açıklanmasıyla görecek.

İntibak kapsamında yaklaşık 2 milyon emekli bulunuyor. 2000 yılından önce emekli olmuş tüm SSK'lılar intibak kapsamında. Emeklilik kararını 1999 yılında aldırmış SSK'lılar da intibaktan yararlanacak. SSK'dan malulen emekli olanlara da, eğer 2000 yılından önce emekli olmuşlarsa intibak zammı var.

Kimlere verilecek

Bağ-Kur emeklilerinden ise 1 Mart 2002-30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren veya emekli aylığı bağlananlar intibak zammı alacak. Dul ve yetimler de, maaşlarını aldıkları kişi intibak kapsamında bulunuyorsa bu zamdan yararlanabilecek. İntibak kapsamında bulunan ancak vefat etmiş olan emeklilerin zammı, maaşını alan yakınlarına verilecek.