Emlak projeleri tek çatıya toplandı

Astoria AVM değişti

Emlak projeleri tek çatıya toplandı
Türkiye’de gayrimenkul piyasasının gelişmesiyle birlikte bugüne kadar çok sayıda emlak fuarı gerçekleştirildi. Bu fuarların büyük bölümü sektör tarafından ilgiliyle karşılanmasına rağmen beklentiyi karşılamaktan uzak kaldı.
TURYAP, Demos Fuarcılık ve ITCO işbirliği ile Türkiye’de bir ilke imza atarak, Astoria AVM’nin konseptini değiştirdi. Bu kapsamda Mecidiyeköy, Esentepe bölgesinde sayıları artan AVM’ler nedeniyle işlevini yitirmeye başlayan Astoria AVM’nin 5 bin metrekarelik 1’nci katı 5+5 yıllığına aylık 125 bin dolar+KDV’ye kiralanırken, İstanbul’da 365 gün boyunca 100 firmanın 300 projesinin tanıtımını ve satışını yapabileceği R’estate Center’ ortaya çıktı.
Gayrimenkulün AVM’si
1 Şubat 2014’de kapılarını açacak olan R’estate Center’ın tanıtım toplantısında konuşan TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, Gayrimenkul sektörünü Esentepe’deki R’estate Center’da buluşturacaklarını belirterek, “Vatandaş AVM gezer gibi standların arasında dolaşarak hayalindeki taşınmaza kavuşacak. Haftanın 7 günü açık kalacak R’estate Center, konut, ofis ve arsa arayanların ilk durağı olacak” diye konuştu.
Örnek daireler kurulacak
Azmi Sarıbay, R’estate Center’da Kurtköy, Samandıra, Beylikdüzü, Esenyurt gibi bölgelerdeki projelerinin de yer alacağını söyleyerek, her firmanın, kendi satış ofisinde müşterisini ağırlayacağı vurguladı. Gayrimenkul sektörüyle birlikte bankalar, sigorta, ekspertiz şirketleri de R’estate Center’dan alan kiralayabileceğini dile getiren Sarıbay, “R’estate Center’da tüketicilere özel, avantajlı kredi imkânları sunulacak. TURYAP desteğiyle takas sistemi ile konut alanlar eski konutunu takasa verip istediği projeden ev alabilecek” dedi.
Tarlabaşı 360 için 4 kat talep geldi
Çalık Gayrimenkul tarafından Taksim’de gerçekleştirilen Tarlabaşı 360’taki satışa sunulacak toplam 350 adet ofis ve rezidans için 20 günlük sürede yaklaşık 1.400 adet talep toplandı. Dört katına yaklaşan bu talebin yaklaşık yüzde 20’si ise yabancı yatırımcılardan geldi.
20 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 150 bin metrekare inşaat alanına sahip Tarlabaşı 360 projesi 80.000 metrekare satılabilir alana sahip. Tarlabaşı Bulvarı’nda 220 metrelik cephesiyle de dikkat çeken projenin tamamında ofisler, konutlar, rezidanslar ve ticari bölümler dahil yaklaşık 1.000 ünite bulunuyor.
Tarihi yapılar restore ediliyor
Taksim meydanına 350 metre uzaklıkta ve İstiklal Caddesi paralelinde yer alan Tarlabaşı 360, tarihi binaların restore edildiği, diğer yapıların ise aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla bir proje olarak öne çıkıyor.
Çalık Gayrimenkul tarafından yürütülen Tarlabaşı 360 projesi, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri olarak kabul edilen ‘European Property Awards 2013’te de Avrupalı rakiplerini geride bırakarak ‘Kentsel Yenileme’ kategorisinde birincilik ödülünü almıştı.
GAZİOSMANPAŞA’YI BAŞTAN YARATACAK
İnşaat sektörünün tanınmış isimlerinden İhlas Yapı, kentsel dönüşüm projesi için harekete geçti. Firma, Gaziosmanpaşa’da 1 milyon metrekarelik alanın dönüşümünü yapacak.
Gaziosmanpaşa’daki yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, “Gaziosmanpaşa, projenin tamamlanmasıyla birlikte İstanbul’un en nitelikli ilçesi olacak. Son derece kapsamlı bir şekilde geliştirilen bu projenin ilk etabından 1 milyar 860 milyon Dolar ciro hedeflemekteyiz” dedi.
Dönüşüme tabi tutulacak bölgedeki hak sahipleriyle Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin görüştüğünü belirten Bozbay, şunları söyledi:
“Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin iştiraki GOPAŞ, uzun zamandır bölgedeki hak sahipleriyle anlaşmaya varıyordu. GOPAŞ, projenin hayata sokulması için birçok firmadan talep topladı. Bu bir ihale değildi. Başvuran firmaların yeterliliklerine bakılıyordu. Belediye İhlas Yapı’yı yeterli buldu.”
3 veya 4 etaptan oluşacak projede inşaat nisan ayında başlayacak. İlk etabında 4.500 konutun yer alacağı proje A, B ve C sınıfına hitap edecek.