Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı'na sert yanıt

"İhanettir!"

Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı'na sert yanıt

Ankara'da ilçe adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz için "Kalkıp da bu ülkeye yabancı yatırım gelmez diyorsa, bu ihanettir. Biz bu makamlara TÜSİAD'la gelmedik" dedi.

TÜSİAD'A AĞIR ELEŞTİRİ

Dün TÜSİAD başkanı olduğundan farklı bir Türkiye çiziyor. HSYK ile ilgili kanun teklifinden rahatsızlık duyuyormuş.

Sen neden rahatsızlık duduyorsun. Sen Adalat Bakanı ya da hükümetle görüştün mü? Etrafınızda maaşlı memurlarınız size bunu mu anlattı.

İşinize geleni yanınızda barındırır, gelmeyeni kapıya koyarsınız. Hükümet, bu ülkenin menfaatlerini korumayan insanları istediği gibi sağa sola atama imkanına sahip mi? Maalesef eli kolu bağlı, biz onları düzenliyoruz. Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan neden rahatsız değilsin?

Darbe girişimine karşı tavır koymuyorsunuz öyle mi? O zaman bizi karşısınızda bulacaksınız.

Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz. Sadece bağımsız ve tarafsız diyoruz. TÜSİAD şimdiye kadar milletin yanında yer almadı. TÜSİAD'a rağmen iş dünyasındaki baskıyı kaldırdık. Bunlar 1'e 5 kazandı.

'BU ÜLKEYE İHANETTİR'

120 milyar doları bu ülkeye kim getirdi. Bu TÜSİAD şimdiye kadar hiç samimi davranmadı. Hükümet başarılı ama bizim oyumuz başka yere. Ya vermezsen verme. Bize milletimiz yeter.

Siz gidin o yolsuzlukları yapanlarla lobi yapmaya devam edin. Şimdiye kadar sustuk bundan sonra susmayacağız. Artık yeri geldiğinde bunları açıklaycağız.

AK Parti hükümetine bu kadar açık bir şekilde tavır alanlara karşı biz de onlara karşı tavır alacağız. Siz darbeye karşı ses çıkarmadınız bundan sonra bizi karşısında bulacaksınız.

Dürüst davrandığınız sürece bizi yanınızda bulacaksınız.

Dönemimizde imkanlarını nerelere götürdüklerini gelip bize açıkladılar. TÜSİAD'ın başkanı kalkıp bu ülkeye yabancı sermaye gelmez demek bu ülkeye ihanettir. Sen hangi yüzle bu hükümetin bakanlarını bu toplantıya çağırırsın. Biz TÜSİAD'a rağmen geldik.

Biz paralel örgüte karşı da mücadeleye devam edeceğiz. Yabancı sermaye gelmez diyorsun ha. Cevabını alacaksın. 11 yılda 120 milyar dolar getirdik. Bu istikrar ve güven sayesinde yaptık. TÜSİAD'a rağmen yaptık.