Euro ya kulum!

Parçalanma noktasına kadar gelen Euro Bölgesi, onu dünyanın en güçlü kadını yaptı. 100 güçlü kadın listesinde Güler Sabancı da var

Euro ya kulum!
Türkiye'den Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, en güçlü kadınlar listesinde 93'üncü sırada yer aldı. Sabancı geçen yıl 78'inci sıradaydı. Geçen yılın ilk üçü ile 2012'nin ilk üçü yer değiştirmedi.
25 kadın CEO listede
Politika, iş dünyası, medya, eğlence ve yardım kuruluşları gibi farklı alanlarda öne çıkan isimlerin yer aldığı listede 25 CEO yer alırken, bu 25 ismin 984 milyar dolarlık bir iş hacmini yönettiği açıklandı. İlk 100 listesine 28 farklı ülkeden isim girerken, yaş ortalaması 55 oldu. 2012 listesine ilk kez adım atanların sayısı ise 16 kişiyi buldu. Bu isimler arasında şarkıcı Jennifer Lopez, Meg Whitman (HP'nin CEO'su) ve Marissa Mayer (Yahoo'nun CEO'su) öne çıkıyor. Ünlü pop şarkıcısı Lady Gaga, 14'üncü sırayı alırken listenin en genç (26 yaşında) ismi oldu. Listenin en yaşlısı ise 86 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth. ABD First Lady'si Michelle Obama, bir basamak gerileyerek 7'nci oldu.