Feda sırası Beşiktaş hissedarında!

En büyük fedayı borsadaki ortaklar yapacak: 200 milyon TL!

Feda sırası Beşiktaş hissedarında!

Paralimani.com/ÖZEL HABER

Bu yılı "feda yılı" olarak ilan eden, bu doğrultuda Quaresma'yı gönderen, takımın başına Samet Aybaba'yı getiren ve genç futbolcularla sezonu tamamlayarak daha az maliyetli bir lig geçirmeyi planlayan Beşiktaş'ta feda sırası borsadaki ortaklara geldi. Beşiktaş'ta bugüne kadar yapılan en büyük fedayı İMKB'de Beşiktaş hissesini elinde bulunduran ortaklar yapacak. Bu fedanın büyüklüğü ise 200 milyon TL!

"Feda" haberiyle 37 milyon lira feda oldu!

Haberin açıklanmasının ardından "Feda" etmek istmeyenler borsada Beşikltaş ile yollarını ayırdı. Bedelli sermaye artırımından uzak durmak isteyenlerin satışıyla hızla düşüşe geçen Kartal'ın kanadı borsada kırıldı. Bir günde hisselerde yaşanan değer kaybı 37 milyon lirayı buldu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları, çıkarılmış sermayesini 240 milyon TL'ye yükseltme kararı aldı. Şirketten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, çıkarılmış sermayenin 500.000.000 TL'lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, tamamı nakden karşılanmak üzere 40 milyon TL'den 240 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildiği belirtildi. Açıklamada, rüçhan haklarının nominal değeri üzerinden kullandırılmasına ve rüçhan haklarının kullanımından sonra kalan payların İMKB Birincil Piyasası'nda halka arz edilmesine karar verildiği belirtildi. Karar yönetim kurulunun oybirliği ile alındı.