'FEDA' sırası tribünlerde

Beşiktaş’ın seyirci sayısı, Kasımpaşa’da 14 bine inecek. Bu da tribün gelirini bıçak gibi kesecek. Kasımpaşa’ya ödenecek kira da cabası

'FEDA' sırası tribünlerde
Beşiktaş bu yıl derbi müsabakaları dışındaki maçlarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynayacak. 32.150 kişilik İnönü Stadyumu’na göre Kasımpaşa Stadı 14.234 kişilik bir kapasiteye sahip. Öyle ki geçen sezon kombine satışları dahil tribünden yaklaşık 22.5 milyon TL gelir elde eden Beşiktaş’ın bu sene bu rakama ulaşması çok zor. 14.234 kişilik Kasımpaşa stadı’nda ne kadar kombine satılır şu an bir şey söylemek güç fakat Kartal Kasımpaşa ve Olimpiyat Stadı’ndaki maçlar dahil 17 iç saha maçının tamamını ‘kapalı gişe’ oynasa elde edeceği tribün geliri 24.8 milyon TL gibi bir rakam olacak. Kartal’ın kombineler dahil yapacağı tribün hasılatının 24.8 milyon TL’den düşük olması bekleniyor. Fakat stadın kullanımı için Kasımpaşa’nın talep ettiği 4 milyon TL’de düşünülürse hasılatı 20.8 milyon liraya düşüyor.
DOLULUKTA FENER BİRİNCİ
Üç büyüklerde geçtiğimiz sezon doluluk oranında Fenerbahçe yüzde 83.7 ile birinci, Galatasaray yüzde 76 ile ikinci, Beşiktaş ise yüzde 71.5 ile üçüncü sırada yer aldı. Bu doluluk aynen devam ederse siyah beyazlıların bu sezon tribünden elde edeceği gelir de 17.7 milyon TL’yi bulacak. Bu rakamın da derbileri ilgilendiren 3 milyon TL’sini çıkarınca geriye 14.7 milyon TL gibi bir rakam kalıyor. Kasımpaşa Stadı’nda koltuk başına gelir de 1.032 lira olarak hesaplanıyor.
İNÖNÜ 16 AY SONRA HAZIR
Beşiktaş’ın yeni stadının 2014-2015 sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. İlk kazma vurulduktan 16 ay sonra stad tamamlanacak. Kapasitesi 41 bin kişi olması beklenen stadyumun Beşiktaş için bir darphane gibi çalışması bekleniyor. 32 bin kişilik stadından 22.5 milyon TL kazanan Beşiktaş’ın aynı doluluk oranıyla 41 bin kişilik stadından en az 28 milyon TL kazanması bekleniyor. Öte yandan Beşiktaş yeni stadının ismi için Vodafone Türkiye ile anlaşmıştı.

Akşam