Fenerbahçe Belhanda'ya servet ödeyecek

Uzun süredir Faslı yıldız için pazarlıklar yapan Fenerbahçe en sonunda hedefe ulaştı.

Fenerbahçe Belhanda'ya servet ödeyecek
Younes Belhanda ile 3.2 milyon Euro'dan 4.5 yıllık anlaşma sağlayan Sarı-Lacivertliler'in kasasından yaklaşık 30 milyon Euro çıkacak

Younes Belhanda Fenerbahçe'de...

Sarı-Lacivertliler yılın ilk büyük bombasını patlatarak Faslı yıldızın transferini bitirdi. Yaklaşık 3 haftadır 22 yaşındaki futbolcu ve kulübü Montpellier ile temasta olan Fenerbahçe yönetimi dün mutlu sona ulaştı. İdari Menajer Hasan Çetinkaya ve yönetici Ömer Temelli'nin yürüttüğü görüşmelerde Montpellier 12 milyon Euro'luk teklife evet dedi. Fenerbahçe eğer Belhanda'yı satarsa, alınacak bonservis bedelinin yüzde 25'nin de Fransız kulübüne verileceği öğrenildi.

Müthiş para

Sarı-Lacivertliler, dünya futbolunun en önemli genç yeteneklerinden biri olan Belhanda ile de 4.5 yıllık anlaşma sağladı. Faslı futbolcuya yıllık 3.2 milyon Euro ve maç başı ücret ödeneceği belirlendi. Böylece F.Bahçe'nin kasasından yaklaşık 30 milyon Euro çıkacak.

Fransa'dan 3. Bomba!

Transferi bitiren Temelli ve Çetinkaya'nın bugün Güney Afrika'nın Johannesburg şehrine gitmesi bekleniyor. İkilinin milli takım kampındaki Belhanda'ya büyükelçilikte imza attıracağı öğrenildi. Öte yandan Fenerbahçe, Niang ve Sow'un ardından Fransa'dan 3. önemli transferini yapmış oldu.

En erken Şubat başında gelebilir

Fas Milli Takımı ile Afrika Kupası kampında olan Belhanda, en erken Şubat başında Türkiye'de olacak.

Frikikte de usta

Uzaktan çok etkili vuruşları var. Ayrıca sağ ayağıyla duran topları da müthiş kullanıyor.

Müthiş bir teknik

Tam bir top cambacı. Her iki ayağıyla da çalım atabiliyor. Kadıköy'de özel seyircisi olacak.

Ayağında iki tane nasri var!

Belhanda
'nın yetenekleriyle ilgili en çarpıcı yorumu Montpellier Başkanı Louis Nicollin yapmıştı: "Belhanda'nın her ayağında iki tane Nasri, üç tane de Ben Arfa var."

Fas'ın Iniesta'sı'

Fenerbahçe'nin yeni transferi Younnes Belhanda, Afrika'nın son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli orta alan oyuncularından birisi... Fransa'nın tüm alt yapı milli takımlarında oynamasına rağmen tercihini ülkesi Fas'tan yana kullanan 22 yaşındaki futbolcu müthiş bir tekniğe sahip. FAKAT Belhanda'yı diğer oyunculardan ayıran özelliği, müthiş oyun görüşü. Faslı futbolcu bu yeteneğiyle Barcelona'nın süperstarı Andreas Iniesta'ya benzetiliyor. Müthiş bir dripling özelliği olan Belhanda, Jay Jay Okocha'yı andıran çalımlar atabiliyor. Genç yıldızın öldürücü asistleri ile de çok önemli bir silah.

Kadıköy taklalarıyla coşacak

Daha çubuklu formayı giymeden Fenerbahçeli taraftarları ayağa kaldıran Belhanda, gol sevincini müthiş taklaları ile kutluyor. Ligin ikinci yarısında Kadıköy bu taklalarla coşacak.

'Kırmızı'yı çok seviyor

Müthiş istatistikleri ile dikkat çeken Belhanda'nın en fazla endişe veren özelliği ise sinirli yapısı... Fransa Ligi'nde son iki sezonda toplam 4 kez kırmızı kart gören Faslı yıldız hiç beklenmedik anlarda çok sert tepkiler gösterebiliyor.

Oyun görüşü mükemmel

İnanılmaz bir oyun zekasına sahip. Sahanın yer yerini görüp, pozisyon yaratabiliyor.

(Takvim)