Fenerbahçe'nin eli çok güçlendi

Aykut Kocaman radikal bir karar alıp Mehmet Topal'ı stoper oynatacak. Emre bu anlamda hocasını rahatlatacak isim. Webo'nun da gelişiyle bir çok sistem denenebilir.

Fenerbahçe'nin eli çok güçlendi

Fenerbahçe’nin transfer sezonu biterken yaptığı hamleler Aykut Kocaman’ın elini çok güçlendirdi. Emre Belözoğlu’nun A.Madrid’ten geri alınması, Webo’nun İBB’den transferi, futbol kamuoyunda G.Saray’ın Drogba ve Sneijder atakları kadar ses getirmese de F.Bahçe’nin oyun sistemine rahat nefes aldıracak.

Eski sistemde ısrar etmez

Alex’i gönderdikten sonra takımda 10 numara olmamasına rağmen 4-2-3-1’e aynen devam eden Aykut Kocaman bu sistemin devamı için Belhanda’yı çok istedi. Çünkü Faslı 10 numara geçen sezon Montpeiller’i Fransa Ligi şampiyonluğuna taşırken Oliver Giroud’u da gol kralı yapmıştı. Ama Belhanda transferi yatınca Kocaman’ın kafasındaki oyun planları da değişti. Emre geçen sezon sonu gönderildikten sonra F.Bahçe, orta sahadaki açığı kapatmak için Mehmet Topal (4,5 milyon Euro bonservis) ve Meireles’i (10 milyon Euro bonservis) aldı. Ama bu oyuncu grubuyla topu ileri taşıma konusunda sürekli sorun yaşadı. Emre’nin dönüşüyle Aykut hoca hem 4-4-2’yi hem de 4-3-3’ü rahatlıkla oynayacak bir kadroya sahip oldu. Zira hali hazırdaki oyuncu grubuyla 4-2-3-1’de ısrar etmek, can sıkıcı ve temposuz futbolun da devamı anlamına gelecek.

Kocaman’ın kafasında 4-4-2 var

Emre’nin gelişiyle Mehmet Topal; Yobo Afrika Kupasi’nda Serdar ve Egemen de bu kadar formsuzken stopere kayabilir. Çünkü Topal, EURO 2008’de pozisyon sezgisi ve oyun bilgisi ile stoper mevkii için ne kadar yeterli olduğunu göstermişti. Kocaman’ın kafasindaki 4-4-2’de Emre ve Meireles göbekte çok fonksiyonel bir görev üstlenecek. Kuyt’ın sağda Caner’in solda olduğu orta saha dörtlüsünün önünde de Webo ve Sow oynar.

Kadro 4-3-3’e de çok yatkın

Samuel Eto’o ile Kamerun Milli Takımı’nın gol yükünü çeken Webo, Türkiye’ye Abdullah Avcı’nin hediyesi. İBB ile ilk sezonunda 36 lig maçında 15 gol atan Kamerunlu oyuncu, bu sezon da 18 maça 9 gol sığdırınca kendini F.Bahçe’de buldu. Webo’nun gelişi F.Bahçe’nin hücum hattını hareketlendireceği gibi, net bir santrfor olmayan Sow’un hücumdaki yalnızlığına da son verir.

Zira 4-3-3’te Kuyt-Webo-Sow üçlüsü sürekli yer değiştererek F.Bahçe’nin 3. bölgedeki hücum durağanlığına ilaç olur.

Fenerbahçe'nin eli çok güçlendi - Resim : 1

Fotomaç