Fener'den bomba transfer!

KAP'a açıklandı...

Fener'den bomba transfer!

Fenerbahçe Kulübü, Emmanuel Emenike'nin transferi konusunda Spartak Moskova kulübü ile anlaşmaya varıldığını borsaya bildirdi. Fenerbahçe Futbol AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şu şekilde:

Milliyet’in haberine göre, "Emmanuel Emenike'nin kulübümüze transferi konusunda Spartak Moskova Kulübü ile anlaşmaya varılmış olup 12 Ağustos 2013 Pazartesi (dahil) gününe kadar oyuncunun sağlık kontrollerinden geçmesi ve oyuncu ile anlaşmaya varılması halinde geçerli olacaktır. Sözleşme çerçevesinde Spartak Moskova Kulübü'ne ödenecek bonservis bedeli 13 milyon Euro'dur."

Emenike "Bir daha Türkiye'ye gelmem" demişti.

Fenerbahçe, Emmanuel Emenike için Spartak Moskova'yla anlaştığını bildirirken akıllara Emenike'nin 15 Eylül 2011'de Radyospor'a yaptığı açıklama geldi. O dönem Radyo Spor'dan Özgür Sancar'a konuşan Emenike, "Türkiye'ye bir daha asla futbol oynamak için gelmem" demişti. Emenike verdiği röportajda Spartak Moskova'da mutlu olduğunu belirtmiş ve Türkiye'deki basında yer alan haberlerden şikayet etmişti. Aykut Kocaman'ın kalmasını istediğini söyleyen Emenike, diğer problemlerden dolayı ayrılmak istediğini de belirtmişti.

Önce gelmem dedi, sonra fikrini değiştirdi

Emenike söyleşinin sonunda Türkiye'ye futbol oynamak için gelmeyi asla düşünmediğini ancak Yobo ve diğer arkadaşlarını ziyaret için İstanbul'a gelebileceğini vurgulamıştı. Emenike "Tabii ileride her şey değişebilir" diye bir açık kapı da bırakmıştı. Emenike daha sonra yine Özgür Sancar'a verdiği röportajda Fenerbahçe, Spartak Moskova'yla anlaşırsa Türkiye'ye yeniden gelebileceğini belirtmişti.