Galatasaray için 6.5 milyon Euro'luk maç

G.Saray tüm biletleri satarak şimdiden hatırı sayılır bir gelir elde etti. Buna Drogba’nın ilk kez Arena’ya çıkacak olması ile patlayacak GS Store satışları ve UEFA başarı primi de eklendiğinde ortaya servet değerinde bir rakam çıkıyor.

Galatasaray için 6.5 milyon Euro'luk maç

Şampiyonlar ligi’nde yarın Schalke 04 ile tarihi bir maça çıkacak olan G.Saray, kasasını da doldurmak istiyor. Hedefini Avrupa’nın ilk 10 kulübü arasına girmek olarak belirleyen başkan Aysal, başarılı bir skor alınması halinde tüm mali hesaplarını da tavan yaparak tutturacak. Temsilcimiz, avantajlı bir skor elde ederse 90 dakikada 6.5 milyon Euro para kazanacak.

Nasıl mı?

42 bin kombine satarak Türkiye rekoru kıran G.Saray, bu maç için satışa çıkardığı 12 bin biletten 1.1 milyon Euro gelir elde etti.

10 BİN BİLET TALEBİ DAHA GELDİ

80 ila 450 TL arasında satışa çıkan biletler, 50 dakika içinde tükendi. Kulübe ek olarak 10 bin bilet talebi daha geldi. Schalke’yi yenerse UEFA’dan 1 milyon Euro’luk 3 puan ödülüne hak kazanacak olan Cimbom, çeyrek finale yükseldiği an 3.9 milyon Euro’luk ödülün de sahibi olacak. Galatasaray maç öncesinde de önemli bir mağaza gelirini hedefliyor.

90 DAKİKADAN ÇOK DAHA FAZLASI

MAÇ günü 5-6 bin civarında forma ve ürün satışı bekleyen kulüp, toplamda 900 bin TL ciro yapmayı planlıyor. İşte tüm bu gelir kalemleri hesaplandığında, Schalke karşısında turu getirecek bir skorda G.Saray, elde edeceği 6.5 milyon Euro ile Drogba ve Sneijder’ın 4 milyon Euro tutan yarım sezonluk maliyetlerini tek maçla çıkacak.