Galatasaray Sneijder'i borsaya bildirdi

Galatasaray uzun süredir uğraştığı Wesley Sneijder ile anlaştığını borsaya bildirdi.

Galatasaray Sneijder'i borsaya bildirdi

Geliyor, gelmiyor, eşi istemiyor, düşünüyor derken Wesley Sneijder en sonunda kararını verdi... Dün akşam 20.50'de imza attıran Galatasaray, Hollandalı yıldızla anlaşma sağlandığını borsaya bildirdi.

SICAK SAATLER

Gündeme bomba gibi düşen gelişmeler dün sabah saatlerinde başladı. Hollandalı yıldız, Inter Başkanı Massimo Moratti ile Milano'daki Bulgari Restaurant'ta bir araya geldi. İkili yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından mekandan ayrıldı. Moratti gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sneijder, Galatasaray'a çok yakın" açıklamasını yaptı. Moratti'nin bu sözleri ardından Inter'in resmi internet sitesinden de duyuruldu.

MÜJDEYİ TELEFONDA VERDİ

Hollandalı, Moratti'nin ardından önceki gün Milano'ya giden Galatasaray CEO'su Lütfi Arıboğan ve Başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Sinan Kalpakçıoğlu ile telefonda görüştü ve "Geliyorum" dedi. Öğlen saatlerinde ise Çizme'nin önde gelen spor gazetelerinden Corriera dello Sport, internet sitesinden son dakika olarak, "Sneijder, Galatasaray'ın teklifini kabul etti" haberini geçti.

3.5 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Ardından İtalyan basını, transferin G.Saray adına olumlu bir şekilde sonuçlandığını duyurdu. Sneijder ile Sarı- Kırmızılılar 3.5 yıllık kesin anlaşmaya vardı. Hollandalı yıldızla ilgili resmi açıklamasının bugün yapılması bekleniyor. Wesley Sneijder bu akşam İstanbul'da olacak.

TAM 2 HAFTA DÜŞÜNDÜ!

İki hafta önce pazartesi günü Galatasaray'la masaya oturan Sneijder en sonunda kararını verdi. Hollandalı yıldız dün sabah saatlerinde G.Saray'a 'evet' dedi.

TARAFTARLAR AKIN EDECEK!

Galatasaray taraftarının bugün 15.30'da İstanbul'a gelecek Sneijder'i havaalanında büyük bir coşkuyla karşılayacağı bekleniyor.

YENGEDEN TÜRKÇE MESAJ

Sneıjder'in eşi Yolanthe Cabau dün sürpriz bir şekilde twitter hesabından, Türkçe olarak "Tatlı mesajlar için teşekkürler. Öpücükler" yazdı.

BÜYÜK MÜJDE INTER'DEN GELDİ!

Nefesleri kesen transfer sürecinde dün Inter'den en net açıklama geldi. Moratti'nin, "Sneijder, Galatasaray'a gidecek" açıklaması Inter'in resmi sitesinden duyuruldu. Bu gelişme, "Transfer artık bitti" şeklinde yorumlandı.

SNEIJDER'İN MALİYETİ 26 MİLYON EURO

WESLEY Snejider, Galatasaray'dan yıllık 3.2 milyon Euro alacak. Ayrıca 6 milyon Euro da imza parasını cebine indirecek Hollandalı yıldızın bonservisi de 7.5 milyon Euro. Galatasaray'ın yeni beyni, ayrıca maç başı da 25 bin Euro kazanacak. Toplam maliyet 26 milyon Euro.

TWİTTER'DA O KONUŞULDU!

Sneijder transferi sadece Türkiye'yi değil İtalya'yı da salladı. Sosyal paylaşım sitesi twitter'ın İtalya bölümünde Sneijder transferi en çok konuşulan (TT) konuydu. 7'nci sıradan İtalya TT listesine giren Sneijder için İnter taraftarları üzüntülerini dile getirirken, Türk taraftarlar ise sevincini dile getirdi. Öte yandan dünkü kahvaltı buluşmasında hesabı Sneijder'ın ödediği bildirildi.

ULTRAASLAN'A DA JEST

Galatasaray Yönetimi Sneijder'i öyle bir günde açıkladı ki... Taraftarına da adeta jest yapmış oldu. Dün Ultraaslan'ın 12. kuruluş yıldönümüydü. Böylesine önemli bir günde Hollandalı yıldızın açıklanması taraftarları da duygulandırdı. Twitter'daki Galatasaray taraftarları Ünal Aysal başkandan övgüyle bahsetti.

Wesley Sneijder'in kariyeri

Wesley Sneijder, futbola Ajax altyapısında başladı. Babası, ağabeyi ve kardeşi de futbolcu olan Sneijder, 7 yaşında girdiği Ajax Akademisi'nde geçirdiği yılların ardından ilk kez 2003 yılında A takım formasını sırtına geçirdi.

Ibrahimovic ve Chivu gibi isimlerin de yer aldığı Ajax kadrosuyla 1 lig, 2 de Hollanda Kupası şampiyonluğu yaşadı.

30 maçta 18 gol attığı 2006-2007 sezonunun ardından 27 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu.

İspanyol ekibinin kasasından çıkan bu miktar, Sneijder'i aynı zamanda 30.5 milyon Euro'ya PSV'den Manchester United'a geçen Ruud Van Nistelrooy'un ardından en pahalı ikinci Hollandalı futbolcu yapıyordu.