Galatasaray'a şok!

Fenerbahçe fark attı

Galatasaray'a şok!

UEFA geçen sezonki ödül miktarlarını açıkladı. Kanarya, Avrupa Ligi’nde yarışmasına rağmen ‘marketing-pool’ gelirinde Devler Ligi’ndeki Aslan’ı 1,3 milyon euro solladı.UEFA geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde mücadele eden takımlara dağıttığı ödülleri açıkladı. Buna göre, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Galatasaray, 24 milyon 782 bin euro gelir elde ederken Avrupa Ligi’nde yarı final oynayan Fenerbahçe ise 11 milyon 181 bin euroyu kasasına koydu. Ancak ilgi çeken nokta, yayın ve pazarlama paylarını içeren ‘marketing-pool’ gelirlerinde Kanarya’nın Aslan’ı sollaması oldu.

Milliyet'in haberine göre Sarı-Lacivertliler bu kalemde UEFA’dan yaklaşık 6,5 milyon euro alırken, ezeli rakibinin geliri 5,2 milyon euro oldu. Bu durum, UEFA’nın her iki turnuvada dağıttığı ödül miktarları kıyaslandığında oldukça ilgi çekici. Nitekim UEFA Avrupa Ligi’nde dağıtılan ödül miktarı geçen sezon 209 milyon euroyken Şampiyonlar Ligi’nde bunun yaklaşık 4,3 katıydı (904 milyon euro).

Dikkat çeken bir başka nokta da UEFA’nın bir önceki 2011-12 sezonuna göre Devler Ligi’nde marketing- pool gelirlerini yüzde 20 artırmasına rağmen Türkiye için ayırdığı payda yüzde 59’luk bir düşüşün meydana gelmesi.

Çünkü 2011-12 sezonunda Devler Ligi’ne katılan Trabzonspor 12,8 milyon euro gelir elde etmişti. Bu durum Galatasaray cephesinde rahatsızlığa neden olurken Sarı-Kırmızılıların gelir farkının gerekçesini UEFA’ya soracağı öğrenildi.