'Geleceğe büyük heyecanla bakıyoruz'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, belirsizliklere rağmen umutlu olduğunu söyledi

'Geleceğe büyük heyecanla bakıyoruz'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dünyanın, 2008 küresel krizinin artçı dalgaları ile sallanmaya devam ettiğini söyledi.

Holding’in 49. genel kurul toplantısının açılışında yatırımcılara, iş ortaklarına ve çalışanlarına seslenen Mustafa Koç, “Hem gelişmekte olan ülkelerde, hem de Türkiye’nin komşu bölgelerinde, ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda önemli değişimler ve yeniden yapılanmalar göze çarpmaktadır. Bu değişimleri geçici bir dalgalanma olarak görmek yerine, yeni bir ekonomik düzene geçiş olarak okuyan ve stratejilerini bu doğrultuda inşa eden şirketler geleceğin kazananları olacaktır. Bu süreç belirsizliklerle dolu olsa da Koç Topluluğu olarak geleceğe daha büyük bir heyecanla bakmamızı da sağlamaktadır.” diye konuştu.

Dünya ekonomilerinde yaşanan derin problemler düşünüldüğünde, Türkiye’nin göreceli iyi durumunun önem kazandığına dikkat çeken Koç, “Bu konjonktürde yabancı ortaklığı olan şirketlerimiz Türkiye’deki operasyonlarının gücünden yararlanarak yeni projeler için çalışmaktadırlar. Diğer şirketlerimiz de sektörlerine ilişkin global arenadaki potansiyel işbirliği ve satın alma fırsatlarını proaktif şekilde takip etmektedirler.” diye konuştu. Türkiye’nin kredi notunun artırılmasının ve artan sermaye girişlerinin Koç Topluluğu şirketleri için hem maliyet açısından uygun hem de daha uzun vadeli finansman imkanlarını da artırdığına dikkat çeken Mustafa Koç, “Nitekim bu yıl içinde şirketlerimizin finansman kaynaklarını çeşitlendirerek daha uygun koşullarda ihraç ettikleri tahviller bu gelişmeyi fırsata çevirmenin en güzel göstergesidir.” dedi. Önümüzdeki dönemde fırsatlar ve risklerin yüksek olacağını anlatan Koç, “Türkiye bir yandan iki kıtayı birleştiren inanılmaz fırsatlarla dolu bir coğrafyaya hükmetmekte bir yandan da sorunlu komşular arasında her an dengelerin hızlı bir şekilde değişebildiği ve politik risklerin yüksek olduğu bir ortamda yer almaktadır. Bu risklerin varlığı, bizleri malî yapımızı her zaman güçlü tutma konusunda disipline etmektedir.” şeklinde konuştu.