Google'dan Apple'a sürpriz gol!

Shield geliyor...

Google'dan Apple'a sürpriz gol!

Akıllı telefon pazarının yüzde 68’ini elinde bulunduran Android işletim sistemi şimdide oyun konsolu işine giriyor. Dünyanın önemli ekran kartı üreticilerinden Nvdia ile beraber hazırlanacak olan gameboy tarzındaki el kosnolunun adının ‘shield’ yani kalkan olması bekleniyor.

Las Vegas’ta düzenlenen Consumer Electronic Show (CES)’te tanıtılan cihaz Google Play üzerindeki oyunları çalıştırabilecek. 5 inç dokunabilir ekrana sahip olacak Shield’ın 1280x720 çözünürlükte görüntü sunması bekleniyor. Cihazın içinde Nvdia mühendislerinin geliştirdiği Tegra 4 işlemcinin hızı ile ön plana çıkması bekleniyor. HDMI girişi ile televizyonada bağlanabilen Shield’ın içinde full şarj ile 10 saat oyun oynanmasına imkan veren Lion batarya bulunuyor. Bu batarya sayesinde konsola sahip olanlar 24 saat boyunca video da izleyebilecekler.


Pazarı kızıştıracak Taşınabilir el konsolu piyasasında lider Nintendo pazardaki en güçlü oyunculardan biri olarak göze çarpıyor. Firmanın son çıkardığı el konsolu 3DS dünya genelinde 23 milyon satarken Nintendo geçen aylarda çıkardığı Wii U ile pazar hakimiyetini kimseye kaptırmayacak gibi gözüküyor. Sony’nin 2011 yılının sonlarında görücüye çıkardığı Playstation Vita’sı da el konsolu pazarındaki ciddi oyunculardan. Şirketin CEO’su Kazuo Hirai’nin Sony’i kurtarma planları içerisine aldığı Playstation Vita 2.3 milyon satışla hayal kırıklığı yaratsa da yüksek grafik kalitesi ile dikkat çekmeye devam ediyor.


Herkes Apple’dan bekliyordu 2011 yılının başlarından beri herkes Apple’dan bir konsol bekliyordu. Şirketin oyun severlerin çok yakından tanıdğı Half-Life’ın yapımcısı Valve ile birlikte bir oyun konsolu yapacağı konuşuluyordu. Bu anlamda da Google Apple’ı atlatmış olurken şirket çıkardığı Apple TV ile borsada yılbaşından beri yakaladığı yükselişi devam ettirmeye çalışacak.