Götze transferine şok tepki!

Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Mario Götze'nin Bayern Münih'e transferindeki en büyük faktörün, genç yıldızın Pep Guardiola ile çalışmayı istemesini gösterdi.

Götze transferine şok tepki!

Real Madrid maçı öncesinde basının karşısına çıkan Klopp, "Götze'nin ayrılma sebebi, Guardiola'nın transfer listesinin en tepesindeki isimlerden birisi olması. Eğer ortada bir suçlu varsa, o da benim. Çünkü 15 cm daha kısa olup İspanyolca öğrenemedim! Götze, olağanüstü teknik adam Guardiola ile çalışmayı seçti. Artık biz de Tiki Taka oyun tarzına dönebiliriz" şeklinde yanıt verdi.

"ONLARIN OYUNCULARIMIZA MUSALLAT OLMASINI BEKLİYORUZ"

Dortmund Genel Menajeri Hans-Joachim Watzke, Götze transferi sonrasında Bayern Münih'in transfer stratejisini eleştirdi. Bild'e konuşan Watzke, "Bayern uzun bir süredir başarıya ulaşmak için aynı yöntemi izliyor: Rakipleri zayıflatmak. Stratejilerinden biri bu. Ne kadar centilmenlik açıklamaları yaparlarsa yapsınlar, her zaman onların oyuncularımıza musallat olmasını bekliyoruz. Bununla savaşıyoruz ama sonunda karar futbolcularda oluyor" dedi.

SAMMER'DEN DORTMUND'A CEVAP

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile karşılaşan Bayern Münih'in sportif direktörü Matthias Sammer, mücadele öncesinde Mario Götze'nin transferi hakkında konuştu. Maç öncesi Sky Sports'a canlı yayında yeni oyuncularının transferini değerlendiren Sammer, "Eğer Dortmund'un aleyhine olacak bir açıklama yapmak isteseydik yarın onların maçının hemen öncesinde açıklardık. Esas hedefimiz ilk maçların ardından açıklamaktı. Mario başka kulüplerden de harika teklifler alıyordu. Bundesliga'da kaldığı için memnunum." ifadelerini kullandı.

HITZFELD: GÖTZE'NİN AYRILMASI KAÇINILMAZDI

Dortmund'un eski teknik direktörlerinden Ottmar Hitzfeld, Götze'nin Bayern Münih'e transferi ile ilgili olarak, genç oyuncunun transferinin sürpriz olmadığını belirtti. Bundesliga'nın resmi sitesine yaptığı açıklamada, "Onların Götze'yi almasını aslında geçen yıl beklemiştim. Zaten bu transferin olması kaçınılmazdı. Almanya'nın en yetenekli oyuncularından birini kabul edilebilir bir rakama transfer ettiler. Ani bir şekilde gerçekleşmesi beni şaşırtsa da bunun olacağını biliyordum" dedi.

MESUT'TAN DA GÖTZE AÇIKLAMASI GELDİ

Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund ile oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenleten Mesut Özil, Alman Milli Takımı'ndan arkadaşı Götze'nin Bayern Münih'e transferi hakkında, "Onun için mutlu oldum. Ama bu kritik maç öncesinde daha fazla konuşmak istemiyorum" açıklamasını yaptı.