Guiness'e giren iftar!

20 binden fazla Türk Telekom çalışanı orucunu açtı. Dünya rekoruna Guinness gözlemcileri şahit oldu!

Guiness'e giren iftar!
Türk Telekom, 15 Ağustos akşamı Iğdır’dan Edirne’ye Hatay’dan Sinop’a kadar tüm Türkiye’nin 81 ilinde bir iftar organizasyonu düzenledi. İftar yemeğine Türkiye’nin dört bir yanındaki 20 bin 715 Türk Telekom çalışanı katılarak büyük bir beraberlik örneği gösterdi. Türk Telekom, bu organizasyonla “birden çok noktada, dünyanın en kalabalık iftarı” rekoruna adını yazdırdı.
Guinness World Records resmi denemesi sırasında, Ankara’da ve İzmir’de 1, İstanbul’da da 2 Resmi Guinness World Records Hakemi görev yaptı. 3 şehirdeki 4 hakem, Türk Telekom görüntülü telefon sistemiyle birbirleriyle görüşerek; raporların ve sayıların doğruluğu konusunda hemfikir olduktan sonra sonucu açıkladılar.
Türkiye’nin 81 ilini kapsayan Guinness World Records resmi denemesinde 400’den fazla gözlemci ve 168 şahit görev aldı. Rekor denemesinin merkez ofisi ise, İstanbul Haliç Kongre Merkezi oldu. Gözlemci ve şahitler, Türk Telekom çalışanı olmayan ve tarafsız kişilerden Guinness World Records kuralları gözetilerek belirlendi. “Birden çok noktada, dünyanın en kalabalık iftarı” rekor denemesinin yapıldığı her noktada; giriş ve çıkış kapıları ayrıştırıldı. Mekana gelen herkesin tek tek sayılmasını sağlayan sistemler kuruldu. Her noktada görev yapan tarafsız şahitler, Guinness World Records tarafından hazırlanan şahitlik raporunu onayladılar, katılımcı sayılarının doğruluğunu beyan ettiler.