Lapa lapa kar geliyor! Meteoroloji açıkladı

Lapa lapa kar geliyor! Meteoroloji açıkladı. Bere, eldiven ve atkıları çıkartın.

Lapa lapa kar geliyor! Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 18 Ekim tarihli hava durumu raporuna göre, ülkede sıcaklıklar ciddi bir düşüş gösterecek. Özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklenirken, kuzey kesimlerde sağanak yağışlar etkili olacak. Uzmanlar, vatandaşların kış koşullarına hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyarıyor.

Sonbahar Hızlıca Kışa Dönüyor

Ekim ayının ortalarına gelmemizle birlikte mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yerini soğuk havalara bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Bere, eldiven ve atkıları çıkartın! Lapa lapa kar geliyor! Meteoroloji açıkladı1

Kar ve Yağmur Birlikte Geliyor

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

Vatandaşların ani sıcaklık düşüşlerine karşı tedbirli olması, özellikle öğleden sonra ortaya çıkacak yağışlarla birlikte seyahat edeceklerin dikkatli olması öneriliyor. Uzmanlar, kış lastiği kullanımı ve aracın kış bakımının şimdiden yaptırılması konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak: Para Limanı Haber Merkezi