Denizden gelen bereket: Balık fiyatları düşmeye başlıyor!

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar dolmaya başladı. Denizden gelen bereket vatandaşın hem yüzünü güldürdü hem de cebini rahatlattı. Balık fiyatlarının düşmeye başlayacağı tarih belli oldu. İşte detaylar…

Denizden gelen bereket: Balık fiyatları düşmeye başlıyor!

Gıda enflasyonu nedeniyle et ve et ürünlerine zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Ekonomik şartlardan dolayı et ve tavuk almakta güçlük çeken vatandaşlar balık tezgahlarındaki fiyatları incelemeye aldı. Balık sezonu bereketli başladı. Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülkemizdeki denizlerde balıkçılar vira bismillah diyerek ilk ağlarını attı. Palamut sezonunda fiyatlar yüksek açılış yapmıştı. Denizlerdeki palamut bolluğu sayesinde fiyatların 80 liraya kadar indiği dönemler oldu. Palamutun güncel fiyatı ise 150 TL’den satışa çıkarıldı.

Fırtına, Balık Fiyatlarına Yansıdı

Karadeniz Bölgesi’ndeki fırtına yüzünden balıkçılar avlanmakta güçlük çekiyor. Bu durum balık fiyatlarının artmasına neden oldu. Samsun’daki balıkçılar hafta boyunca avlanamadığı için tezgahlardaki balıklar azalmaya başladı. İstavritin kilosu 200 TL, barbunya ve mezgit 300 TL, çinekop ise 400 TL'den satışa çıkarıldı.

Balık Fiyatları Ne Zaman Düşecek?

Balık fiyatları ne zaman düşecek sorusunun yanıtı belli oldu. Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç tarafından yapılan açıklamada fiyatların bu haftadan itibaren düşeceği belirtildi. Hava şartlarının normale dönmesi ile birlikte balıkçılar yeniden avlanmaya başlayacak. Balık fiyatları da yüzde 30 ila 40 civarında indirimli olarak satışa çıkarılacak. Palamut döneminin sonuna gelinirken, hamsi bolluğu yaşanması beklenmiyor.