Denizden gelen bereket: Palamut bolluğu fiyatları düşürdü!

Balık sezonunun başlaması ile birlikte tezgahlar doldu. Deniz suyu sıcaklığının düşmesi palamut bolluğunun artmasını sağladı. Palamut fiyatları düştü. Peki, palamutun tanesi ne kadar? İşte detaylar…

Denizden gelen bereket: Palamut bolluğu fiyatları düşürdü!

Türkiye’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte balıkçı tezgahları dolmaya başladı. Eylül ayında açılış yapan balık sezonu vatandaşın yüzünü güldürdü. Et ve tavuk fiyatlarındaki artış vatandaşın balığa yönelmesini sağladı. Geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle balık fiyatları artmıştı. Hava sıcaklıkları nedeniyle Rusya’ya yönelen balıkların yeniden Türkiye’ye geri döndüğü görüldü. Palamut bolluğu yaşanması fiyatlara da yansıdı.

Palamut Bolluğu Fiyatlara Yansıdı

Deniz suyu sıcaklığının düşmesi nedeniyle palamut bolluğu yaşanmaya başladı. Hopa sınırında bekleyen balıkçıların palamut avına çıktı. Palamutların irileşmesi de fiyatların düşmesinde etkili oldu. Geçtiğimiz hafta balıkçı tezgahlarında palamutun kilosu 150 liraya satılıyordu. Palamut bolluğu sayesinde fiyatlar 80 liraya kadar düştü. 3-4 kişiyi doyurabilecek kadar irileşen palamutlar hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

Bulgar Turistler Palamuta Geldi

Palamut fiyatlarındaki düşüş Bulgar turistlerinde Edirne kapısından içeri girmesini sağladı. Bulgaristan’da palamutun kilosunun 200 TL olduğu öğrenildi. Türkiye’den daha uygun fiyata palamut satın almak isteyen Bulgar turistler, Edirne’ye akın etmeye başladı. Bulgar turistlerin palamut satın alırken sınır belirlemediklerini ifade eden balıkçılar, ‘’Hem yemek için alıyorlar hem de ülkelerinde satıyorlar. Bazısı 30 tane palamut alıyor. Bazısı 3-4 tane palamut bana yeter diyor. Fiyatların önümüzdeki günlerde düşmeye devam etmesini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.