İstanbul surlarında yaşanan vahşet: Katliam yapan Semih Çelik'in babası kan dondurdu

Katliam yapan Semih Çelik'in babası kan dondurdu. İstanbul surlarında yaşanan vahşet Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

İstanbul surlarında yaşanan vahşet: Katliam yapan Semih Çelik'in babası kan dondurdu

İstanbul’un tarihi semti Fatih’te, 4 Ekim 2024 Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen olay, şehirde büyük yankı uyandırdı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığı bilgilere göre, saat 16:00 civarında Derviş Ali Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi üzerinde korkunç bir saldırı gerçekleşti.

Yarım Saat Arayla İki Kadın Hayatını Kaybetti

19 yaşındaki Semih Çelik, Edirnekapı surlarına ulaştıktan sonra ilk olarak bir genç kızın başını keserek onu öldürdü ve cesedini surlardan aşağı attı. Ardından aynı cezayı tekrarlayan Çelik, intihar etmek amacıyla surlardan atlayarak olay yerine son verdi. Bu trajik olayın hemen ardından yapılan araştırmalarda, katilin aynı yarım saat içinde Eyüpsultan’da 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i de katlettiği ortaya çıktı.

İstanbul surlarında yaşanan vahşet: Katliam yapan Semih Çelik'in babası kan dondurdu - Resim : 1

Katilin Suç Geçmişi Yok

Yapılan incelemelerde, Semih Çelik’in Fatih nüfusuna kayıtlı olduğu ve herhangi bir sabıka kaydının bulunmadığı belirlendi. Polis, katilin ailesiyle iletişime geçmek üzere babası Adem Çelik ile görüşme gerçekleştirdi.

Baba Adem Çelik: "Oğlumun Psikolojik Sorunları Vardı"

Kasaplık mesleğiyle uğraşan Adem Çelik, polise oğlunun Ayşenur Halil’in sevgilisi olduğunu ve Fatih’te öldürdüğü İkbal Uzuner’in ise oğlunun okul arkadaşı olduğunu belirtti. Adem Çelik, oğlunun psikolojik sorunlar yaşadığını ve daha önce bu sebeple hastanede tedavi gördüğünü ifade etti.

Hastane Kayıtları ve Önceden Belirtiler

Babanın ifadesi üzerine, Semih Çelik’in hastane kayıtları incelendiğinde, geçtiğimiz yıl içinde Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde toplam beş kez tedavi gördüğü tespit edildi.

Polis Ekipleri Semih Çelik’in Geçmişini Araştırıyor

Devam eden soruşturma kapsamında, Semih Çelik’in Pol-Net kayıtları gözden geçirildi. Yapılan kontrollerde, katilin iki kez kayıp ilanı verdiği ve bir kez intihar girişiminde bulunduğu belirlendi.

Evinde Bulunan Şüpheli Çizimler

Olayla ilgili çalışmalar sürerken, Semih Çelik’in evinde yapılan aramada, kara kalemle çizilmiş ve vücudu parçalanmış şekilde bir kadın resmi bulundu. Polis raporuna göre, bu çizimin, Fatih’te öldürülen İkbal Uzuner’in katliam şekline benzerlik gösterdiği anlaşıldı. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar ilçe ekipleriyle birlikte devam ediyor.