Marketten süt alanlara uyarı: Ünlü süt markası toplatılıyor...

Ünlü süt markası toplatılıyor... Marketten süt alanlara uyarı yapıldı.

Marketten süt alanlara uyarı: Ünlü süt markası toplatılıyor...

Hollanda’nın önde gelen süt markalarından biri, laktozsuz olarak piyasaya sndan biri, laktozsuz olarak piyasaya s\u00frdüğü tam yağlı süt ürünlerinde laktoz tespit edilmesi nedeniyle büyük bir geri çağrı skandalı yaşıyor. Jumbo'nun sürmekte olduğu bu süt ürünleri, raflardan hızla kaldırılmaya başlandı. Bu durum, tüketiciler için büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

Laktozsuz Üstüne Laktoz Tespit Edildi

Jumbo'nun Hollanda genelinde popüler olan “Lekkervrij van lactose uzun ömm\u00frlü tam yağlı süt” ürününde, normalde 100 mililitresinde 0,01 gramdan az laktoz bulunması gerekirken, kabul edilemeyecek şekilde bu değerin üzerinde laktoz tespit edildi. Bu durum, özellikle laktoza karşı hassasiyeti ya da alerjisi olan tüketiciler için ciddi bir sağlık riski oluşturabilir.

Markadan İade ve Uyarı Çağrısı

Şirket, bu durumun yarattığı riskleri azaltmak için tüm tüketicilere ürünü tüketmemeleri konusunda uyarılarda bulundu ve sütü alan müşterilerin en yakın Jumbo mağazasına geri getirerek para iadesi alabileceklerini belirtti. Bu ürünün geri çağrılması, şirketin sorumluluğunu kabul ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendirilse de, tüketici güvenini yeniden kazanmak için yeterli olup olmayacağı merak konusu.

Geri Çağrılan Ürün Bilgileri

Ürün Adı: Jumbo Lekkervrij van lactose uzun ömürlü tam yağlı süt

Son Kullanma Tarihi: 15-02-2025

EAN Kodu: 8718452320523

Şirketin yaşanan bu olumsuzluk karşısında tüm tüketicilerine hızlı bir şekilde ulaşıp geri çağrı yapması, markanın sorumluluğunu öne çıkarsa da, bu durum, tüketici güveninin sarsılmasına ve ürün kalitesine dair şüphelerin ortaya çıkmasına neden oldu.