Meteoroloji’den kritik uyarı: Sıcaklıklar düşüyor, kar yağışı başlıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren düşmeye başlayacağı açıklandı. Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgası yurt genelinde etkili olacak. İşte detaylar…

Meteoroloji’den kritik uyarı: Sıcaklıklar düşüyor, kar yağışı başlıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftalık hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yurt genelinde Perşembe gününden itibaren soğuk hava dalgasının etkili olacağı açıklandı. Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası Karadeniz Bölgesi üzerinden tüm yurdu etkisi altına almaya başlayacak. Hava sıcaklıklarının bölgelere göre 5 ila 7 dereceye kadar azalacağı belirtildi. Karadeniz Bölgesi için sel uyarısı verilirken; Doğu Anadolu ve İç Anadolu’da ise kar yağışı bekleniyor.

Hava Sıcaklığı 6-7 Derece Azalacak

Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgası hava sıcaklıklarının azalmasında etkili olacak. Yurt genelinde hava sıcaklığı hissedilir şekilde azalacak. Önümüzdeki hafta ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi’nde hava açık olsa bile Çarşamba günü için yağış uyarısı verildi. Kocaeli tarafında başlayacak olan yağış bölgede etkili olacak. İç Anadolu Bölgesi’nde ise sıcaklıklar düşmeye başlıyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı uyarısı verilirken, gece saatlerinde sıcaklığın 10 derecenin altına inmesi bekleniyor.

Karadeniz’de Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada Karadeniz Bölgesi’nde sezonun ilk kar yağışının başlayacağı belirtildi. Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgası bölgeyi etkisi altına alırken sıcaklıklar da hissedilir şekilde azalmaya devam edecek. Kastamonu, Sinop, Samsun ve Rize gibi illerde şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Sel ve heyelan gibi doğal afetlerin meydana çıkabileceği belirtildi. Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylarda ise kar yağışı bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Kars, Van ve Erzurum’da ise 3 gün boyunca yağış etkili olacak. Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde de sağanak yağış geçişleri olduğu açıklandı.