ÖSYM’den öğretmenlere yeni sınav görevi verilecek! İşte zamlı sınav görevi ücretleri…

ÖSYM tarafından öğretmenlere yeni sınav görevi verileceği açıklandı. Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nda (e-YDS 2024) görev alacak öğretmenlerin ücretleri belirlendi. İşte öğretmen sınav görevi ücretleri…

ÖSYM’den öğretmenlere yeni sınav görevi verilecek! İşte zamlı sınav görevi ücretleri…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğretmenlere ek gelir imkanı sunulmaya devam ediyor. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda görevli olarak çalışan öğretmenlere ücret ödeniyor. Son olarak Temmuz ayında öğretmen sınav görev ücretlerine zam yapılmasına karar verilmişti. Ağustos ayındaki KPSS ÖABT ve YÖKDİL/2 sınavlarının ücretli zamlı şekilde ödendi. ÖSYM öğretmenlerin yeni bir sınavda da görev alarak ek ücret alabileceklerini açıkladı.

Öğretmen Sınav Görevi Ücretleri

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada öğretmenlere yeni sınav görevi verileceği duyuruldu. 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nda görev alacak öğretmenler belirlendi. 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı hem İngilizce hem de Farsça olarak yapılacak. 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nın ilk oturumu 14 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirildi, ikinci oturum ise 15 Ekim 2024 tarihinde yapıldı. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda öğretmenler bina yöneticisi, bina sorumlusu, salon başkanı, gözetmen ve yedek gözetmen olarak görev alabiliyor. 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nda görev alan öğretmenlerin alacakları zamlı ücret şu şekilde olacak:

Bina Yöneticisi: 1384 TL

Bina Sorumlusu: 1720 TL

Salon Başkanı: 1338 TL

Gözetmen: 1223 TL

Yedek Gözetmen: 1070 TL