Sakın bunu yapmayın: 443 Bin TL para cezası kesiliyor

443 Bin TL para cezası kesiliyor. Sakın bunu yapmayın.

Sakın bunu yapmayın: 443 Bin TL para cezası kesiliyor

Kastamonu'nun Subaşı köyünde yasa dışı geyik avladıkları belirlenen 5 kişiye toplamda 443 bin 426 TL idari para cezası uygulandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan baskında, geyik avcılarının izinsiz avlandığı ihbarı alındı ve harekete geçildi. Operasyon kapsamında N.G., S.K., M.M., N.Ç. ve M.D.'nin Subaşı köyü Kütüklü Tarla mevkisindeki adresine baskın düzenlendi.

Operasyonun Detayları

Gerçekleştirilen aramalarda 1 geyik kafası, 1 geyik postu, 36 kilo 100 gram geyik eti, 14 kilo 400 gram geyik etinden yapılmış sucuk, 5 kilo 930 gram tavşan eti, 2 av tüfeği ve 32 fişek ele geçirildi. El konulan geyik kafası ve postu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Cezai İşlemler ve Uyarılar

Yasa dışı avcılık yapan şüphelilere, nesli tehlike altındaki geyiklerin avlanması nedeniyle toplamda 443 bin 426 TL idari para cezası kesildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, bu tür kaçak avlanma olaylarının hem yaban hayatına hem de ekosisteme büyük zarar verdiğini belirterek, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AJANS