Semih Çelik ailesi: İkbal ve Ayşenur'u katleden Semih Çelik'in annesi konuştu: "Oğlunun 3 yıldır...''

Semih Çelik ailesi: Katilin olay sırasında yaptıkları ve annesinin çaresiz ifadeleri, olayın ardından yaşanan trajediyi gözler önüne serdi. İkbal ve Ayşenur'u katleden Semih Çelik'in annesi konuştu: "Oğlunun 3 yıldır...''

Semih Çelik ailesi: İkbal ve Ayşenur'u katleden Semih Çelik'in annesi konuştu: "Oğlunun 3 yıldır...''

İstanbul'un Fatih semtinde, 4 Ekim günü saat 16.00 sıralarında yaşanan kan dondurucu katliamda, Semih Çelik (19) İkbal Uzuner (19) ve Ayşenur Halil'i (19) yarım saat arayla katletti. Katilin olay sırasında yaptıkları ve annesinin çaresiz ifadeleri, olayın ardından yaşanan trajediyi gözler önüne serdi.

Semih Çelik, Edirnekapı surlarına çıkıp Öldürdüğü İkbal Uzuner'in başını keserek aşağı attı. Ardından boğazına ip geçirerek surlardan atlayıp yaşamına son verdi. Anne Çelik ise yaşananların ardından oğlu hakkında açıklamalarda bulunarak, çaresizliğine vurgu yaptı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; anne, gözyaşları içerisinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ben evladım için çok mücadele ettim. Hastanelere götürdüm. İntihar etmeye kalktığında doktora götürdüm. 'Bir şeyi yok' dediler. Eve ambulans çağırdım, 'ambulanslık durumu yok' dediler. Ben çırpındım, yandım, bağırdım ama oğlumu iyileştiremedim. Ne olduysa pandemi sonrası odasına kapanınca oldu. Oğlumdaki durumu görünce ben İkbal'in ailesine ulaşıp 'kızınızı uzak tutun, oğlum iyi değil, kızınızı kaybedin' dedim. Okuldan naklini aldılar ama bağlantıları yine kopmadı. İkbal de geçen yıl hap içip intihar girişiminde bulunmuştu. Ondan sonra bir süre uzaklaştılar ama yine de bağlantıları kopmadı."

 KATİLİN ANNESİ KONUŞTU: OĞLUM 3 YILDIR...

Olay Günü Ne Yaşandı?

Olay günü oğlu Semih'in kendisini görüntülü olarak aradığını belirten anne, "Oğlum ne yapıyorsun, nasılsın dedim. 'Anne iyiyim, Ayşenur yanımda, şu an lavaboda, çekiniyor ekrana girmek istemiyor' dedi. Biraz sağdan soldan sohbet ettik, kapattı. Hiçbir anormallik sezmedim. Oğluma ne olduysa pandemi sonrası uyuşturucu kullanımında oldu" dedi.

"Tabiat ve Kadın Resimleri Çizerdi"

Odasında sürekli çizimler yaptığını ifade eden anne Çelik, "Ama ben öyle kötü çizimlere denk gelmedim. Ben ilk kez gördüm öyle bir çizimi. Sürekli tabiat çizerdi, bazen kadın resimleri çizerdi. Bana gösterirdi. Oğlum insanlarla konuşmasını bilen, boş konuşmayan biriydi. Donanımlı, okumayı seven bir çocuktu. Kasap olarak işe girdiğinde biraz parası oldu, muhtemelen o dönem de uyuşturucu alıyordu. Onun dışında benim verdiğim harçlıklarla geçinirdi. O parayla uyuşturucu alması mümkün değil" şeklinde konuştu.

 KATİLİN ANNESİ KONUŞTU: OĞLUM 3 YILDIR...

"Keşke Ben Ölseydim"

Anne Çelik, yaşadığı acıyı ise şu sözlerle dile getirdi: "Ben çok büyük acı çekiyorum, evladım günlerdir toprakta ama ben o kızlar için üzülüyorum, çaresiz kaldım. Oğlumun sorununu çözemedim, intihara meyilliydi, keşke sadece kendi gitseydi. Keşke ben ölseydim de o kızlar ölmeseydi. Ben de bir anneyim, ben ister miyim bir annenin önüne evladının kafası atılsın."