Semih Çelik tam bir psikopat! İşte surlarda katlettiği İkbal Uzuner'in son anları...

İşte surlarda katlettiği İkbal Uzuner'in son anları... Semih Çelik tam bir psikopat! İstanbul Edirnekapı surlarında, 19 yaşındaki Semih Çelik'in iki genç kızı vahşice katlettiği olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Semih Çelik tam bir psikopat! İşte surlarda katlettiği İkbal Uzuner'in son anları...

Sabah Gazetesi, öldürülen İkbal Uzuner'in cinayetten önce surlara geldiği anlara ait görüntüleri yayınladı.

İkbal Uzuner ve Semih Çelik'in Surdaki İki Saatlik Bekleyişi

Edinilen bilgilere göre, İkbal Uzuner olay öncesi surlara gelerek katil Semih Çelik ile yaklaşık iki saat boyunca burada kaldı. İki genç arasında yaşanan bu bekleyiş, olayın vahameti konusunda yeni soruları da beraberinde getirdi. Surların üzerinde görülen bu anların görüntüleri, şiddetin köklerine dair kamuoyunda öfke ve üzüntü uyandırıyor.

Semih Çelik tam bir psikopat! İşte surlarda katlettiği İkbal Uzuner'in son anları... - Resim : 1

Cinayet Sonrası Caninin Trajik Sonu

19 yaşındaki Semih Çelik, tanışıklığı bulunan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil isimli iki genç kızı katlettikten sonra surlardan atlayarak yaşamına son verdi. O anların görüntüleri de şok etkisi yarattı. Sabah Gazetesi tarafından yayınlanan görüntülerde, Semih Çelik'in elinde bir çanta ile saat 13:52 sıralarında olay yerine geldiği, birkaç dakika sonra ise İkbal Uzuner'in telefonla konuşarak surlara ulaştığı görülüyor.

Uzman Psikiyatr: "Ruhundaki Parçalanmışlık"

Uzman Psikiyatr Dr. Celalettin Kutcan, Semih Çelik'in odasındaki çizimlerle ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu: "Çizdiği resimler, odadaki görüntüler, ruhundaki parçalanmışlığın birer yansıması." Bu tür görüntüler, şiddeti anlamak ve önlemek adına ruh sağlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ruh Sağlığı İçin Topyekün Mücadele Çağrısı

Türkiye Psikiyatri Derneği, şiddet olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, şiddeti doğuran cinsiyetçi algının ele alınması gerektiğini vurguladı. Dernek, "Ruh sağlığının topyekün ele alınabilmesi, tedaviden önleyici müdahalelere kadar sağlıklı bir toplum için gereken adımların atılabilmesi için öncelikle suça eğilim oluşturan nedenlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir." ifadelerine yer verdi. Ayrıca, ruh sağlığı yasası talebinde, damgalamaya ve ayrımcılığa karşı ulusal politikalar oluşturulması gerektiği belirtildi.