Sur katliamcısı Semih Çelik'ten, babasına korkunç sorular! "Baba seni nasıl...

"Baba seni nasıl... Sur katliamcısı Semih Çelik'ten, babasına korkunç sorular.

Sur katliamcısı Semih Çelik'ten, babasına korkunç sorular! "Baba seni nasıl...

İstanbul, Fatih'teki surlarda vahşice öldürülen 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Eyüpsultan'da evde katledilen Ayşenur Halil'in korkunç cinayetleri Türkiye'yi yasa boğdu. Bu cinayetlerin zanlısı olan Semih Çelik'in babası Adem Çelik, oğlu ve yaşanan olaylarla ilgili detaylı bir ifade verdi. Adem Çelik, oğlunun davranışlarında değişiklikler fark ettiğini ama oğlunun karanlık bir yola girdiğini çok geç fark ettiğini söyledi.

Sur katliamcısı Semih Çelik'ten, babasına korkunç sorular! "Baba seni nasıl... - Resim : 1

Baba Adem Çelik: "Bilgisayarına Yaklaşamıyorduk"

Adem Çelik, ifadesinde oğlunun lise yıllarında rehber öğretmen tarafından uyarıldığını belirtti. Öğretmen, Semih'in Seyithan adlı arkadaşından uzak durmasını söylemişti. Ayrıca Semih, bilgisayarını kimseye göstermiyor ve şifre koyarak ailesinden gizliyordu. Baba Çelik, "Odasına biz ya da annesi girdiğimizde hemen telaşla bilgisayarını kapatıyordu" diyerek bu durumun kendilerinde şüphe uyandırdığını söyledi.

Sur katliamcısı Semih Çelik'ten, babasına korkunç sorular! "Baba seni nasıl... - Resim : 2

İkbal Uzuner'in Annesinin Uyarısı

1 Mart 2022'de, Semih'in okul arkadaşı İkbal Uzuner'in annesi, Adem Çelik'in eşini arayıp "Oğlunuz benim kızımın beynini yıkamış, beraber intihar edecekler" demişti. Aynı gün Semih, kendisini bıçaklayarak intihara kalkıştı. Bu olaydan sonra Semih psikolojik tedavi gördü ama tedavi süresince de sık sık bunalıma girdi.

Semih'in Karamsarlığı: "Kasap Olacağım"

Hastaneden çıktıktan sonra bir kasapta çalışmaya başlayan Semih, sürekli olarak "Bu hayatın bir anlamı yok" diyerek karamsar düşüncelerini dile getiriyordu. Baba Çelik, oğlunun uyuşturucu kullandığından şüpheleniyordu ama bunu nereden temin ettiğini bilmiyordu. Semih'in odasında çizdiği korkunç resimler, onun zihinsel durumunun ne kadar kötü olduğunu gösteriyordu.

Sur katliamcısı Semih Çelik'ten, babasına korkunç sorular! "Baba seni nasıl... - Resim : 3

Ayşenur Halil ile İlişkisi

Semih, bir yıl önce lise arkadaşı Ayşenur Halil ile çıkmaya başladı ve sık sık evlerinde buluştular. Baba Çelik, "Ayşenur pazartesi günleri evimize gelirdi, Semih ile evde vakit geçirirlerdi" dedi. Semih'in içine kapanması ve karamsar düşüncelerini dile getirmesi, ileride olacakların habercisiydi.

Olay Günü Yaşananlar

Olay günü, 4 Ekim sabahı saat 05.30'da Adem Çelik, işe gitmek için evden ayrıldı. Semih, babasını arayıp "Ayşenur evde, sakın gelme baba" dedi. Aynı gün baba Çelik, eşinin "Polisler evde, çabuk eve gel" demesi üzerine eve döndü ve korkunç gerçeği öğrendi. Semih'in odasında et kesme aletleri bulunuyordu ve baba bu aletleri almak istediğinde oğlu sinirlenip tepki gösterdi.

Sur katliamcısı Semih Çelik'ten, babasına korkunç sorular! "Baba seni nasıl... - Resim : 4

Semih'in Babasına Sorduğu Tüyler Ürpertici Sorular

Adem Çelik, ifadesinde Semih'in kendisine "Baba, gideceğimiz yerde mutlu olur musun?" ve "Baba, seni nasıl öldüreyim?" gibi korkutucu sorular sorduğunu anlattı. Baba bu durum karşısında şok geçirdi ama oğlunun ruh haline müdahale edemedi.

Semih'in Varoluş Soruları ve Davranış Değişiklikleri

Pandemi sürecinde Semih, eve kapanmış ve sık sık varoluşla ilgili sorular sormaya başlamıştı. "Tanrı bizi niye yarattı? Madem öleceğimizi biliyordu, neden yarattı?" gibi sorular sorması, onun ruh halinin ne kadar bozulduğunu gösteriyordu. Aile, Semih'in bu durumunu düzeltemedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Semih Çelik'in cep telefonu ve evde bulunan bazı eşyaların incelemesi sürerken, bu korkunç cinayetler toplumda derin bir üzüntü yarattı.