Tapu sahipleri dikkat: Dolandırıcılara karşı tapu güvenliğini artırın!

Tapu güvenliğini artırmak için yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Dolandırıcılara karşı tapu sahipleri bir tıkla önlem alabilecek. Peki, tapu güvenliği nasıl artırılır? E-devlet sistemindeki tapu güvenlik önlemi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Tapu sahipleri dikkat: Dolandırıcılara karşı tapu güvenliğini artırın!

Dolandırıcılara karşı vatandaşları korumaya yönelik adımlar atılmaya devam ediyor. Son yıllarda ortaya çıkan tapu dolandırıcılarına karşı yeni çözüm yolları üretildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından yapılan yeni düzenleme sayesinde tapu güvenliği artırılacak. E-devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak yapılabilecek işlemlerin detayları ortaya çıktı. Yeni düzenleme ile birlikte tapu sahibinin bilgisi dışında tapu üzerinde işlem yapılması engellenecek.

Tapu Güvenliği Artırılıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından tapu güvenliğiyle ilgili yapılan yeni düzenlemeler açıklandı. Milyonlarca vatandaşı dolandırıcılara karşı koruyacak olan düzenleme e-devlet sistemi üzerinden uygulanacak. Vatandaşların, tapu güvenliği önlemleri alması için fiziksel olarak tapu müdürlüklerine gitmesine gerek kalmayacak. E-devlet sistemi üzerinden yapılacak işlemlerle dolandırıcılara karşı önlem alınabilecek.

E-Devlet Üzerinden Tapu Güvenliği

Tapu güvenliğinin artırılması için ilk adım tapu sahiplerinin e-devlet sistemine T.C. Kimlik numarası ve şifreyle giriş yapması olacak. Ana sayfa üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arama işleminin yapılması gerekiyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne ait sayfada kişinin üzerine kayıtlı tapular yer almaktadır. Bu sayfanın alt bölümünde yer alan "İşlem Yapılamaz Beyan Tesisi" sekmesinin işaretlenerek onaylanması gerekmektedir. Yalnızca birkaç dakikanızı alan bu işlem tapu güvenliğini artırmanızı sağlayacak. Tapu sahibi dışında kimse tapuyla ilgili işlem yapmayacak. Tapu sahibinin başka bir kişiye vekalet vermesi halinde ise e-devlet sistemine girerek "İşlem Yapılamaz Beyan Tesisi" sekmesindeki onayı kaldırması gerekiyor.