Terörist Fetullah Gülen nasıl, neden öldü? FETÖ Fetullah Gülen hastalığı nedir?

FETÖ Fetullah Gülen hastalığı nedir? Terörist Fetullah Gülen nasıl, neden öldü?

Terörist Fetullah Gülen nasıl, neden öldü? FETÖ Fetullah Gülen hastalığı nedir?

15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışmasında parmağı bulunan FETÖ terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen, 21 Ekim 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Din adamı kimliğiyle tanınan, ancak yıllar içinde kritik devlet kademelerine kendi cemaatinden kişileri yerleştirerek Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük zararlar veren Gülen, son olarak 2016 darbe girişiminin arkasındaki isim olarak ortaya çıkmıştı. Peki, Fetullah Gülen neden öldü, hastalığı neydi? İşte tüm detaylar...

Fetullah Gülen Neden Öldü?

Fetullah Gülen'in ölümüne dair bugüne kadar pek çok spekülasyon yapıldı. Fakat gerçek ölüm tarihinin 21 Ekim 2024 olduğu resmen açıklandı. FETÖ'ye yakın medya organları da bu haberi doğruladı. Örgüt liderinin yeğeni Ebuseleme Gülen, "Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin" şeklinde bir açıklama yaptı.

Gülen'in çevresindeki kişiler ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara göre, Gülen kalp ve damar rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Uzun süredir bu hastalığıyla mücadele ettiği bilinen Gülen'in son zamanlarda sağlık durumunun giderek kötüleştiği ifade edildi.

Fetullah Gülen'in Hastalığı Neydi?

FETÖ'ye yakın haber kaynakları, Fetullah Gülen'in uzun süredir kalp ve damar hastalıkları nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Yapılan açıklamalarda, "Değerli dostlarımız, Hocamız 20 Ekim 2024'te, akşam saat 21:20'de tedavi gördüğü hastanede ruhunun ufkuna yürümüştür" ifadelerine yer verildi. Doktorların, hastane sücreciyle ilgili ilerleyen günlerde açıklama yapacağı da bildirildi.

Kaynak: Para Limanı / Fatma Sak