Terörist Fetullah Gülen nereye gömülecek? Mezarı belli oldu

Mezarı belli oldu... Terörist Fetullah Gülen nereye gömülecek?

Terörist Fetullah Gülen nereye gömülecek? Mezarı belli oldu

Dün akşam saatlerinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata veda eden FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in ölümüyle birlikte "nereye gömülecek?" sorusu yanıt buldu. Meğer örgüt elebaşları için özel bir mezarlık alanı bile hazırlamışları!

Fethullah Gülen, Pensilvanya'daki çiftliğinde çoklu organ yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Örgütün internet sitesi üzerinden yapılan açıklamayla Gülen'in ölümü duyuruldu. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından bu haberi doğruladı. Uzun süredir böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi ciddi rahatsızlıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

Peki, FETÖ elebaşı nereye defnedilecek?

Bu sorunun yanıtı, daha önceden hazırlandığı çıkan istihbarat raporlarıyla şimdi netlik kazandı. Örgüt yöneticileri, Fethullah Gülen'in mezar yeri için 2015 yılında Pensilvanya'da, çiftliğe yakın bir noktada bir arazi satin aldı. Bu alan "Gurbet Mezarlığı" olarak adlandırıldı ve ABD'de ölen FETÖ üst düzey yöneticilerinin defnedildiği bir yer haline getirildi.

Gülen için ayrılan mezar yerinin, iki selvi ağacının arasında bulunduğu belirtildi. Bu durum, örgüt üzerine yapılan çok sayıda analiz ve raporda da yer buldu. Elebaşının mezar yerinin bu şekilde gizli tutularak olası toplumsal tepkilerin önüne geçilmek istendiği düşünülüyor.

Gülen'in ölüm haberinin ardından bu gizli mezarlık planının ortaya çıkması, örgüt üzerinde şimdiye kadar süren sırrın çözülmesine neden oldu. Gurbet Mezarlığı, ABD içinde ölen FETÖ üst düzey üyeleşlerin son adresi olmaya devam ederken, örgütün geleceği hakkında soru işaretleri artmaya başladı.

Kaynak: Para Limanı / Fatma Sak