Türk vatandaşlarına kapılar kapandı: O ülkeden Türkiye kararı açıklandı

O ülkeden Türkiye kararı açıklandı. Türk vatandaşlarına kapılar kapandı.

Türk vatandaşlarına kapılar kapandı: O ülkeden Türkiye kararı açıklandı

ABD vize politikalarındaki bu kısıtlamalar, Türkiye'deki vatandaşların vize randevusu almasını oldukça zorlaştırdı. Başvuruların artmasına rağmen, mevcut kontenjanların azaltılması sistemin tıkanmasına ve bekleme sürelerinin uzamasına neden oldu. Şu anda yalnızca acil durum bildiren başvuru sahipleri daha erken randevu alabilirken, diğer başvuru sahipleri en erken 2026'ya kadar randevu bulabiliyor.

Vize Red Oranlarında Büyük Artış: AB ve Diğer Seçenekler

Sadece ABD değil, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri de artan vize başvuruları karşısında randevu tarihlerini öne çekmek zorunda kaldı. Bu durum, yüksek yaşam maliyetleri ve enflasyon nedeniyle yurt dışı tatillerine olan talebin artmasıyla birleşti. Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgelerindeki tatil fiyatlarının Avrupa standartlarını aşması nedeniyle vatandaşlar daha uygun fiyatlı Balkan ve AB ülkelerine yönelmeye başladı.

Yurt Dışına Çıkmak İçin Alternatif Seçenekler

Türkiye'de vize başvuru süreçlerinde yaşanan bu sorunları çözmek isteyen vatandaşlar alternatif yollar aramaya başladı. Schengen vizesi olmadan gidilebilen ülkeler artık daha popüler hale geldi. Vizesiz seyahat imkânı ve uygun fiyatlı tatil fırsatlarıyla Balkanlar tercih ediliyor. Ayrıca son dönemde popüler hale gelen Orta Asya ve Körfez ülkeleri de uygun fiyatlı konaklama ve tatil fırsatları sunarak Türk turistlerin ilgisini çekiyor.

Vize başvuru süreçlerindeki bu zorluklar ve belirsizlikler yurtdışına gitmek isteyenler için yeni alternatifler yarattı. Ekonomik seyahat imkânı arayan Türk vatandaşları vize engeliyle karşılaşmadan tatil planlarını yapmak için giderek bu ülkeleri tercih ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi