Avrupa Birliği'nin (AB) bulaşanlar ile ilgili tüzüğü dikkate alınarak hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği'nde güncelleme yapıldı.
Güncel Haberler
BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, Türkiye'de elektrikli araç pazarının bu yıl 50 - 60 bin satışı görebileceğini söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm illerde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini duyurdu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2017 yılında turistlerin günde ortalama 67 dolar harcadığı belirterek bu rakamın 100 dolara kadar yükseldiğini söyledi.
ABD merkezli yatırım bankaları Citibank ve Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarına dair analizler yayınladı. Analizlerde bankanın 'sıkılaştırmadaki' kararlılığa vurgu yapıldı.
Fenerbahçe Kulübünün 31 Mayıs itibarıyla borcunun 8 milyar 276 milyon lira olduğu duyuruldu.
TÜİK’in yeniden değerleme oranına esas veriyi yüzde 58.46 olarak açıklamasının ardından olası Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları da belli oldu. Cumhurbaşkanı’nın yetkisi çerçevesinde 2024 yılında MTV artış oranı en düşük yüzde 11.69, en yüksek yüzde 87.69 olarak belirlenecek. Sıfır otoda en düşük MTV 3 bin 359 lira olacak.
Dünya gıda fiyatları endeksi ekim ayında 120,6 ile 2,5 yılın en düşük en düşük seviyesine geriledi.
Ticaret Bakanlığı "efsane kasım indirimleri" adıyla yapılan kampanyalara ilişkin tüketicilere uyarılarda bulunurken satıcıların da indirimlerin başlangıç ve bitiş tarihleri ile sınırlı mal veya hizmetin miktarını açık ve anlaşılır şekilde belirtmesi gerektiğini bildirdi.
Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı 2024 yılı için yüzde 58.46 oldu. Bu oran, 2024 yılı başında vergi, harç ve cezalara yapılacak zam oranı için belirleyici olacak. Peki, vergi, harç ve cezalar ne kadar artacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu rakamı azaltma ya da artırma yetkisi bulunuyor.
Tüketici fiyatları bazında ekimde fiyatı en fazla artan ürün yüzde 22,4 ile "çocuk giyimi", fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 12,97 ile "hava yolu ile yolcu taşımacılığı" olarak hesaplandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ekim ayında TÜFE yüzde 3,43 artarken, yıllık bazda TÜFE yüzde 61,36 artış gösterdi.
Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 3,43 yıllık yüzde 61,36 oldu.
Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren yılın geriye kalan aylarına ilişkin Ekim enflasyon verisi belli oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75, Ekim ayı için de yüzde 3,43 enflasyon farkını hak etmiş oldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyonla kararlı şekilde mücadele ettiklerini belirterek, "Yüksek ve oynak enflasyonu kontrol altına alma uzun ve zorlu süreç olacak" dedi.