"Halk kart aidatından memnun"

Bankaların patronundan "indirim yok" mesajı!

"Halk kart aidatından memnun"

Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, gelecek yıl için yüzde 20 oranında kredi büyümesi beklediklerini söyledi.

CNBC-e'nin haberine göre, İstanbul'da düzenlenen Finans Sektöründe Tüketici Hukuku Ve Uygulama Alanları Sempozyumu'na katılan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın bankacılık sektörüyle ilgili
açıklamalarda bulundu.

Standard & Poors'un Türkiye'de bankacılık raporuyla ilgili olarak Aydın, "Gelecek yıl için yüzde 20 kredi büyümesi bekliyoruz, bu yılı çok fazla geçmeyecek" dedi.

Türkiye'de 54 milyon kredi kartı sayısına ulaşıldığını belirten Aydın, kart aidatlarıyla ilgili şikayetler içinse, bankacılıktaki
"ücret ve komisyonların serbestçe belirlenmesinden yana" olduklarını söyledi.

Bugün itibariyle bireysel bankacılık hizmetlerinden yararlanan 25 milyondan fazla kişi olduğunu belirten Aydın, "Şikayetler ise 125 bin civarında. Çoğunluk hizmetlerden memnun" şeklinde konuştu.

Bankacılıktaki ürün ve hizmet ücretlerinin serbest belirlenmesi gerektiğini söyleyen Aydın, "Sınırlandırıcı çalışmalar uygun değildir" dedi.

Türkiye'de yeni bankaların sektöre girmesini beklediğimiz bir dönemde bankacılık ürün ve hizmetlerinden ücret alınmasın diyemeyiz. Ücretler önceden belirlenmiş, makul ve şeffaf olmalıdır.

Sempozyumda konuşan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mukim Öztekin, 2012 yılının ilk 10 ayında tüketici kredilerinin 18,7 milyar lira artarak 187 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Bankacılık sektörünün son dönemde büyük riskler alarak büyük kârlar elde ettiğini söyleyen Öztekin, "Bu kârlar sayesinde sermaye yeterlilik oranımız 16,9 oldu" dedi.

Toplantının konuklarından Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise bankacılık sektörüne uygulanan idari cezalardan bahsetti ve 2012 yılında şu ana kadar Reklam Kurulu tarafından 11 firmaya toplam 636 bin 944 lira ceza kesildiğini söyledi.