HSBC'den TOFAŞ'a kıyak!

HSBC, Tofaş için hedef fiyatını 10.1 TL'den 12.7 TL'ye yükseltirken,12 aylık vade ile %24 getiri potansiyeli doğrultusunda yatırım tavsiyesini "Endekse Paralel Getiri"den "Endeksin Üzerinde Getiri"ye yükselttiklerini belirtti.

HSBC'den TOFAŞ'a kıyak!
Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"HSBC Tofaş (TOASO) Şirket Raporu. 12.7 TL hedef fiyat ile tavsiyemizi "Endeksin Üzerinde Getiri"ye yükseltiyoruz. 2012 yılı sonuçlarında bir kez daha teyit edildiği üzere Tofaş'ın "Al ya da öde" anlaşmaları karlılığın satış adetlerindeki düşüşten etkilenmemesini sağlıyor. 2013'te şirketin yurtiçi satış adedinin %7 artmasını, ihracatın ise geçtiğimiz yıl seviyelerinde kalmasını bekliyoruz. Bu tahminlerle "al ya da öde" kapsamında garanti edilen adetlerin 2012'den çok farklılık göstermeyeceğini, kar marjlarının da benzer yüksek seviyede (%12 üzerinde) oluşacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla, Avrupa'da talebin güçlenmeye başlayacağı en erken 2014 yılına kadar şirketin zorlu dönemi olumlu sonuçlarla atlatmış olacağını düşünüyoruz.

2013'te şirketin satış gelirlerinde %7, FAVÖK rakamında %6 ve net karında %12 büyüme öngörüyoruz. Şirketin 2012'de yurtiçinde oldukça fazla daralma yaşayan hafif ticari segmetinde bu yıl yaşanacağını düşündüğümüz büyümeden (%8) güçlü model portföyü ile en fazla faydalanacak şirketler arasında olduğuna, rekabet açısından bir diğer olumlu yıl geçireceğine inanıyoruz. Bu yıl hisse başına 0.67 TL olan temettü varsayımımız (%6.6 temettü verimi) ve yıl içinde olası bir karar ile Kuzey Amerika'ya ihracat kapısının açılması hisse fiyatına olumlu etkide bulunacak potansiyel katalistler olabilir.

İYİLEŞTİRİYORUZ

İNA modelimizde %8.5'ten %7'ye düşürdüğümüz risksiz getiri oranı doğrultusunda hedef fiyatımız 10.1 TL'den 12.7 TL'ye yükselmiştir. 12 aylık vade ile %24 getiri potansiyeli doğrultusunda yatırım tavsiyemizi "Endekse Paralel Getiri"den "Endeksin Üzerinde Getiri"ye iyileştiriyoruz. Tahmin ve tavsiyemize ilişkin başlıca aşağı yönlü riskler yurtiçi ve ana ihracat pazarlarında beklentilerimizden zayıf talep, yurtiçinde rekabetin marjlar üzerinde öngörülerimizden farklı baskı yaratması, temettü ödemesinin beklentimizden belirgin aşağıda kalması, emtia fiyatlarında hızlı artış, kurlarda aşırı oynaklık ve otomotiv sektörüne yönelik vergi artışlarıdır.