Ikea köftesinde at eti çıktı!

Nestle'den sonra IKEA da skandala karıştı

Ikea köftesinde at eti çıktı!

İngiltere'de başlayan at eti skandalının son ayağı IKEA'da patlak verdi.

İngiltere’de başlayan at eti skandalı Avrupa’nın pek çok bölgesine yayıldı. Gıda devi Nestle’nin de başını ağrıtan olayda son gelişme IKEA köftelerinde de at etine rastlanması oldu.

Çek müfettişlerin yaptığı araştırmada dünyanın en büyük mobilya perakendecisi IKEA’danın İsveç’te yapılan köftelerinde at etine rastlandığı açıklandı.

Çek Devlet Veterinerlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsveç'te hazırlanıp mobilya mağazasında satılmak üzere bu ülkeye gönderilen bir kilogramlık köfte paketlerinin incelendiği belirtildi. At eti bulunduğu tespit edilen 760 paketin tüketiciye sunulmasının engellendiği açıklandı.

Kurum ayrıca Polonya'dan ithal edilen ve hamburgerde kullanılacak "sığır" etlerinde de at eti rastlandığını duyurdu.

İKEA TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Alışveriş merkezi IKEA, Çek Cumhuriyeti'ndeki mağazalarında satılan köftelerde at etine rastlandığına dair haberler üzerine ''IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi'ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir'' açıklaması yaptı.

IKEA'dan yapılan açıklamada, konuyla ilgili haberler anımsatılarak müşterileri doğru bilgilendirmek adına açıklama ihtiyacı doğduğu belirtildi.

Açıklamada, ''IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi'ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir. IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretim yapısıyla bilinen Pınar Et ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlanan haberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır'' denildi.
IKEA'nın Çek Cumhuriyeti'ndeki mağazalarında satılan köftelerde at etine rastlandığının belirtilmesi üzerine, İsveç mağazalarındaki köfte satışının durdurulduğu açıklanmıştı.