İstanbul'da CHP'yi bitirecek ikili

CHP'nin İstanbul'u fetih planları bu ikilinin aday olmasıyla darbe alacak! "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" planı başka bahara mı kalıyor?

İstanbul'da CHP'yi bitirecek ikili
Paralimani.com-Özel Haber

Yerel seçimler yaklaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isimler havada uçuşuyor. Mustafa Sarıgül’ün CHP’den aday olup olmayacağı sorusunun yanıtı halen netlik kazanmamışken, CHP’yi bitirecek hamle Gezi Parkı olaylarının yıldızı Sırrı Süreyya Önder’den geldi. Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya karar verdi. CHP’ye hızla ulaşan bu haber kulisleri karıştırdı, Önder ile görüşüldü ancak Önder kararından geri dönmeyi de, CHP’den aday olmayı da düşünmüyor.

Bu da şu anlama geliyor; Önder CHP’nin adayı kim olursa olsun oyunu bölecek ve Ak Parti adayının şansını yükseltmiş olacak. Sırrı Süreyya Önder kentteki Kürt nüfusun oylarının yanı sıra Gezi sonrası CHP’ye oy verme potansiyeli olan genç kesimin de oyunu alma potansiyeli taşıyor. Önder’in bu kararı, tek kuvvetli aday olarak Ak Parti karşısına çıkarsa kazanma ihtimali bulunan, en azından Ak Parti adayını ciddi anlamda zorlayacağı kesin olan Sarıgül’ü bir kez daha düşünmeye itiyor.

Ak Parti cenahında ise adayın Kadir Topbaş olacağı neredeyse kesinleşmiş durumda. Yapılan anketler Gezi olaylarına katılanların ılımlı tavrı nedeniyle Kadir Topbaş’a tepkili olmadığını ortaya koyunca, Topbaş yerini sağlamlaştırdı. Metrobüs ve metro başta olmak üzere, projeleriyle de İstanbulluların tanıdığı ve güvendiği bir isim olan Topbaş’ın, Sarıgül ve Önder’in aynı anda aday olması halinde seçimi kazanacağı neredeyse kesin… Bu nedenle Ak Parti rahat bir nefes almış durumda, Topbaş yerine isim arayışı yok.